Un fond de investiții a cumpărat o treime din compania IT Blugento

Un fond de investiții a cumpărat o treime din compania IT Blugento

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe platforma Magento, atrage o investiție strategică în urma semnării unui acord investițional cu grupul polonez R22.

Parteneriatul a presupus vânzarea unui pachet de 31% din acțiuni și vizează dezvoltarea platformei și extinderea business-ului Blugento pe mai multe piețe europene, primele vizate fiind Polonia și Franța. Aceasta este a doua investiție pe care Blugento reușește să o atragă în decursul a doi ani. Prima infuzie de capital, în valoare de 120.000 de euro, a avut loc în 2017.

„Parteneriatul cu R22 ne va ajuta să ne atingem obiectivele de dezvoltare, să creăm cea mai bună soluție de comerț electronic pentru întreprinderile mici și mijlocii și să ne extindem la nivel internațional. Sprijinul R22 include nu numai finanțarea pentru dezvoltare, ci și accesul la know-how și la o bază de 250.000 de clienți ai grupului”, spune Sandu Băbășan, CEO Blugento.

“În urma noii infuzii de capital, Blugento este evaluată la 3,8 milioane de euro. Planurile noastre de extindere vizează atât piețe noi, cât și produse noi. Compania și-a dovedit valoarea pe piața românească și este pregătită pentru o expansiune internațională”, a declarat Jakub Dwernicki, CEO al R22. 

Tranzacția a fost asistată pentru Blugento de Casa de Avocatură Laurențiu, Laurențiu & Associates – Attorneys at Law, prin implicarea directă a lui Sorin Razoare. Blugento este o soluție de ecommerce construită pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerț electronic din întreaga lume, fiind oferită clienților în format SaaS (Software as a Service).

Blugento are în plan și extinderea echipei cu specialiști de tehnologie și specialiști de business în eCommerce, până la finalul anului urmând să ajungă la 35 angajați. Implementarea platformei permite construirea unui magazin online de la zero, într-o singură zi, clienții având acces la toate funcționalitățile oferite de platforma Magento, adaptate la piața din România din punct de vedere fiscal şi legislativ.

Comenteaza