Un gigant auto prezent și în România va concedia mii de oameni. Cum motivează compania decizia

Un gigant auto prezent și în România va concedia mii de oameni. Cum motivează compania decizia
| Foto: robdragan - Depositphotos.com

Producătorul de anvelope auto Continental a anunțat că va desființa peste 7.000 de locuri de muncă la nivel mondial până anul viitor.

Furnizorul auto german Continental a anunţat miercuri că va desfiinţa aproximativ 7.150 de posturi la nivel mondial până în 2025. Trecerea dificilă la vehiculele electrice forţează companiile din acest sector să se retehnologizeze. Compania are o prezenţă puternică şi în România.

Grupul, care produce anvelope şi furnizează componente pentru producătorii de automobile, a precizat într-un comunicat că va desfiinţa 1.750 de locuri de muncă în domeniul cercetării şi dezvoltării.

De asemenea, ar urma să concedieze aproximativ 5.400 de angajaţi, ca parte a unui program de reducere a costurilor anunţat anterior, care vizează economisirea a 400 de milioane de euro până în 2025. Continental, care are în prezent aproximativ 200.000 de angajaţi la nivel mondial, a anunţat planul în noiembrie, relatează France 24, citat de Mediafax.

„Suntem conştienţi de impactul asupra angajaţilor noştri şi vom face tot ce putem pentru a găsi soluţii bune şi adaptate pentru angajaţi" a declarat şeful diviziei auto a Continental, Philipp von Hirschheydt.

Reducerile de personal ar permite Continental „să îşi concentreze şi mai mult resursele pe tehnologiile viitoare pentru vehiculele definite prin software", a spus von Hirschheydt.

Furnizorii auto din Germania se confruntă cu probleme pe măsură ce tranziţia către vehicule electrice se accelerează, producătorii auto germani bazându-se în trecut pe vehiculele cu motoare cu combustie internă pentru a-şi asigura profiturile.

Continental are peste 19.000 de angajaţi în România.

Comenteaza