Un grand IT al Clujului îşi schimbă numele. Dispare EBS, apare NTT

Un grand IT al Clujului îşi schimbă numele. Dispare EBS, apare NTT
Noua denumire sub care va activa compania clujeană este NTT Data România. Fondatorul Daniel Metz şi-a prelungit contractul de chief executive officer cu grupul japonez şi va coordona extinderea peste graniţele României, în Europa Centrală şi de Est.

Din 1 iulie, compania EBS România se transformă în NTT Data România, strategia fiind atingerea unei ţinte de personal de 1.300 de oameni la finele anului, dar şi o creştere anuală a afacerilor cu cel puţin 30%.

„Am decis să îmi prelungesc contractul pentru că simt că este nevoie de mine. Nu este uşor să faci faţă cu atâţia angajaţi într-un domeniu pretenţios, cu o piaţă a muncii complet dezechilibrată. Dacă la Cluj am avea anual 1.000 de absolvenţi IT, situaţia s-ar detensiona, ar mai veni şi alte firme care au auzit că aici nu mai găsesc oameni şi îşi deschid sedii în alte oraşe, precum Craiova.

Numai că acolo infrastructura este groaznică. Nu este posibil să nu ai conexiuni aeriene de la Cluj la Constanţa, Braşov sau Timişoara. Numai din taxa pe valoarea adăugată anuală nerecuperată de finanţe, de 8 miliarde de euro, se putea realiza o autostradă de la Cluj la Craiova”, remarcă Metz.
 
Un salariat care pleacă din firmă costă 7.300 de euro, iar angajarea unuia nou, 5.400 de euro, conform calculelor de profitabilitate ale companiei. „Trebuie să te gândeşti foarte bine atunci când vrei să măreşti unui angajat salariul cu 500 de euro, că s-ar putea să îţi ceară şi ceilalţi, iar atunci proiectul la care te-ai angajat iese pe minus”, afirmă Metz.

Acesta va coordona înfiinţarea unei subsidiare NTT Data la Novi Sad (Serbia), unde vor fi angajaţi în decurs de doi ani 200 de oameni, iar echipa de management de la Cluj se va ocupa de selectarea lor. Proiectul este realizat în parteneriat cu grupul Continental, care are o unitate la Timişoara.  
 
Înfiinţată în anul 2000, EBS România a fost unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluții şi servicii software din România, având birouri la Cluj, București, Sibiu, Brașov, Timișoara, Iași. Japonezii au cumpărat compania clujeană acum trei ani.

NTT Data România deservește 250 de companii din România, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda, SUA. Noul sediu central este „EBS Tower”, inaugurat luna trecută. NTT Data este lider furnizor de servicii IT și Global Innovation Partner cu sediul central în Tokyo și filiale în 40 de țări. 

Comenteaza