Un important grup austriac își extinde afacerile de la Cluj! Sunt prezenți în 7 țări din Europa, cu peste 40 de fabrici

Un important grup austriac își extinde afacerile de la Cluj! Sunt prezenți în 7 țări din Europa, cu peste 40 de fabrici
| Foto: leier.ro - fabrica de la Câțcău

Este vorba de grupul austriac Leier, care are o fabrică cu profil de prefabricate de beton în comuna clujeană Câțcău, unde vor să se dezvolte și mai mult.

Investitorii au venit, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, cu un proiect care prevede introducerea în intravilan a unei suprafețe de teren pe care grupul dorește să construiască „unități industriale și depozitare”.

Proiectul localizat în Câțcău, unde grupul austriac are o fabrică inaugurată în anul 2021, se află în etapa de „elaborare PUZ introducere teren în intravilan pentru extindere zonă unități industriale si depozitare”.

Potrivit documentației, beneficiarul investiției dorește introducerea în intravilan a unei suprafețe de 23.171 de metri pătrați dintr-o suprafață totală de 49.179 de metri pătrați. Zona studiată are acces la toate utilitățile.

Proiectul a primit aviz favorabil din partea membrilor comisiei de urbanism.

Austriecii activează în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium, în cel imobiliar și al confecțiilor metalice/ingineriei mecanice. În România, grupul Leier are patru fabrici: Iași, Sighișoara, Unirea (jud. Alba) și Câțcău, județul Cluj.

Grupul reprezintă o afacere de familie și este prezent pe șapte piețe europene, cu peste 40 de fabrici. Pe lângă construcții, Leier are activități și în domeniul imobiliar și distribuția auto.

Comenteaza