Un important jucător de pe piața auto mai deschide un showroom la Cluj! Unde va fi investiția

Un important jucător de pe piața auto mai deschide un showroom la Cluj! Unde va fi investiția
| Foto: autoworld.ro

Este vorba de compania clujeană Autoworld care și-a prezentat proiectul, joi, în comisia de urbanism a județului.

Sub denumirea de „Elaborare PUD pentru construire showroom și service auto, împrejmuire teren, amenajări exterioare, organizare șantier” proiectul a fost pe ordinea de zi în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Beneficiarul investiției este Autoworld SRL din Cluj-Napoca, iar proiectul este în localitatea Sânnicoară, comuna Apahida. Showroom-ul va fi construit la Drumul Național, între reprezentanța Opel și benzinăria Lukoil.

Proiectantul este firma Arhimar. Potrivit arhitectului Claudiu Botea, investiția va avea loc pe un teren cu o suprafață de aproximativ 11.000 mp. Vor fi 3 construcții, una principală - showroom și atelier, plus alte două construcții, dintre care o spălătorie auto pentru uz intern. De asemenea, vor fi amenajate 167 de parcări, iar 15% din teren va fi suprafață verde.

Un important jucător de pe piața auto mai deschide un showroom la Cluj! Unde va fi investiția

 

Arhitectul proiectului a susținut că beneficiarul investiției încă nu a stabilit brandul principal al viitorului showroom, având negocieri cu mai multe companii, și de aceea nu se știe încă cum va arăta clădirea și ce culoare va avea.

Din acest motiv, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce ședințele de urbanism, a propus deocamdată un aviz nefavorabil proiectului, deoarece dosarul este incomplet.

Autoworld este dealerul regional al mărcilor Audi, Volkswagen și, din vara anului 2020, Volvo. Compania mai operează Das Welt Auto (mașini rulate ale mărcilor Audi și Volkswagen), precum și brandul propriu CarCloud, prin care comercializează atât mașini noi, cât și rulate, de la diferiți producători, inclusiv pe comandă. Compania are sedii pe Calea Turzii nr. 249 (Audi), Calea Florești nr. 152 (Volkswagen) și str. Oradiei nr. 1-7 (Volvo).

Comenteaza