Un liceu din Cluj va fi finanțat de Ministerul Agriculturii

Un liceu din Cluj va fi finanțat de Ministerul Agriculturii

Colegiul Emil Negruțiu din municipiul Turda va primi de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) 175.000 de lei credite de angajament și 175.000 din credite bugetare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020. Potrivit legii, Ministerul Agriculturii va transfera sume de bani din bugetul alocat pentru acest an liceelor agricole. Există 58 de licee agricole care vor primi bani de la MADR, conform Agro Info.

Cu excepția Colegiului Tehnologic Viaceslav Harnaj București pentru care MADR va transfera 400.000 de lei credite de angajamente și bugetare, celelalte licee agricole aflate pe listă vor primi 370.000 de lei. Singura institituție de învățământ în dreptul căruia nu este trecută nicio sumă este Liceul Tehnologic Emil Racoviță, Roșiorii de Vede (județul Teleorman).

Colegiul tehnologic din Turda are trei niveluri de învățământ: profesional, liceal și postliceal și a fost înființat în 1096, ca o școală practică de agricultură. Actuala denumire este din 2007. În 1957, pe domeniul de 500 ha al școlii a luat ființă stațiune experimentală pentru cultura porumbului. Din 1990 a funcționat ca grup școlar agricol, pregătind meserii din domeniile agricol și economic.

Comenteaza