Video Un lot al Autostrăzii Sebeș - Turda este aproape gata. Cum arată văzut de sus

Un lot al Autostrăzii Sebeș - Turda este aproape gata. Cum arată văzut de sus
Lucrările la autostradă au fost întârziate de mutarea rețelei de înaltă tensiune | Foto: API

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) se apropie de finalizare.

"Imagini de pe șantierul Autostrăzii Sebeș - Turda, lot 1. Stadiul fizic al acestui lot este de 89,10%, constructor fiind asocierea Impresa Pizzarotti și Pomponio Construcții.

Se lucrează în aceste zile la realizarea platformelor pentru amplasarea macaralelor ce vor fi folosite la montarea tablierului metalic al pasajului, breteaua 3 a nodului Sebeș, continuă lucrările de terasamente la cele două noduri rutiere, Sebeș și Alba Nord, se montează parapete metalic și panouri fonoabsorbante.

La nodul rutier Alba Nord se pregătește finalizarea structurilor pentru amplasarea grinzilor pasajului peste calea ferată. După finalizarea operațiunilor de relocare a liniilor de înaltă tensiune din zona nodului rutier Alba Nord lucrările au intrat în linie dreaptă și în această zonă", a precizat CNAIR.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar al doilea are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4, între Turda și Aiud, au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 trebuiau terminate până în 2019.

Comenteaza