Un lot din Autostrada Sebeş - Turda va fi terminat în octombrie

Un lot din Autostrada Sebeş - Turda va fi terminat în octombrie
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plătește lucrările pentru un lot din şoseaua de mare viteză. Lucrările celui mai avansat proiect de autostradă din ţară, lotul 3 Sebeş - Turda, ar putea fi gata luna viitoare.

Constructorul primeşte 6 milioane de euro pentru construirea a 12,4 km din autostrada Sebeş - Turda, lot 3, conform Capital. Tirrena Scavi SPA Italia - Sucursala Cluj decontează 26,8 milioane de lei pentru proiectarea şi execuţia a 12,4 km din lotul 3 al autostrăzii. Conform CNAIR, lucrările pentru cei 12,4 km de autostradă sunt finalizate în proporţie de 90%.
 
Contractul pentru lotul 3 a fost semnat în mai 2014, lucrările costă 420 de milioane de lei, proiectantul celor 12,4 km de autostradă este Aecom Ingieniera SRL, consultant Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, iar antreprenor, asocierea Tirrena Scavi, Societa Italiana per Condotte D’Acqua. Autostrada Sebeş - Turda face legătura dintre A1 şi A3. Lucrările sunt finanţate din fonduri europene (85%) şi de la bugetul de stat (15%).
 
Autostrada este împărţită în patru sectoare: lot 1 - 17,0 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului (constructori: Impresa Pizzarotti, Pomponio), cost 541 de milioane de lei; lot 2 - 24,3 km de la Pârâul Iovului la intrarea în Aiud (Aktor, Euroconstruct Trading), 549 de milioane; lot 3 - 12,5 km, de la intrarea în Aiud până la nodul Decea (Tirrena Scavi, Societa Italiana per Condotte d'Acqua), 420 de milioane; lot 4 - 16,3 km, de la Decea până în Turda (Porr Construct, Porr Bau), 470 de milioane, sume fără taxa pe valoarea adăugată.

Comenteaza