Un mare centru comercial din Cluj cere susținere de la stat în perioada crizei

Un mare centru comercial din Cluj cere susținere de la stat în perioada crizei

Complexul comercial Platinia a anunțat că sprijină demersul înaintat de conducerea industriei ospitalității cu privire la luarea măsurilor de susținere de către guvern pentru acest segment pe durata crizei generate de coronavirus.

"Suntem conștienți de gravitatea perioadei pe care o traversăm și respectăm cu strictețe toate măsurile de prevenție care s-au adoptat, iar grija noastră ca management de hotel și centru comercial se îndreaptă în primul rând înspre angajat.

În cazul Platinia, discutăm de cel mai nou hotel de 5* din Transilvania respectiv de două restaurante a la carte din incinta centrului comercial de care dispunem și dorim ca în continuare să oferim angajaților cele mai bune condiții de muncă. 

Acest lucru va fi realizabil în condițiile în care guvernul și autoritățile locale ne vor susține prin măsurile sale, atât pe noi cât și pe cei care fac parte din această industrie. Dorim să ne arătăm susținerea și implicarea în demersurile făcute de către reprezentanții industriei ospitalității către Guvernul României", a transmis Florentina Costea, operational manager al Platinia Management. 

Solicitările Platinia: 

- Scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni (martie, aprilie, mai) cu posibilitatea extinderii la șase luni în cazul prelungirii crizei.
- Amânarea plații taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de șase luni, fără penalizări și dobânzi. Ne referim atât la taxele locale (impozit pe clădire), cât și la taxele generale (taxă pe valoare adăugată sau impozit specific). Este o formă de creditare cu dobândă zero a industriei turismului.
- Plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism - facem referire la plata contribuțiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, la TVA de recuperat precum și plata facturilor de prestării servicii pe care diverse instituții ale statului le au de făcut către operatorii din turism.
- Asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor din turism, prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.
- Propunem autorităților locale preluarea exemplului existent în capitală, la Primăria Sectorului 5 care a prelungit deja perioada de plată a taxelor locale, de la 31 martie la 30 iunie, cu 10% discount. Am înregistrat și o cerere în acest sens.

Comenteaza