Un producător de lactate din Ialomița atacă piața Clujului cu bani de la Banca Transilvania

Un producător de lactate din Ialomița atacă piața Clujului cu bani de la Banca Transilvania
Investitorul Nicușor Șerban își dezvoltă afacerea cu credit de la Cluj | Foto: Lumea Satului

Fabrica de lactate din Drăgoești a împrumutat 2,8 milioane de euro de la Banca Transilvania (BT) pentru a se moderniza și va intra cu produsele sale pe piața din Cluj-Napoca.

Agroserv Măriuţa este o afacere formată dintr-o fermă şi o fabrică de lactate finalizată anul trecut ce ţinteşte afaceri mai mari cu 20% după cele de 10 milioane euro din 2018, conform ZF.

„Intrăm în reţele româneşti de magazine, acum semnăm ca să intrăm într-o reţea nouă în Cluj-Napoca, vom ajunge la 35 de magazine. În acest an angajăm încă 20-30 de oa­meni în fabrică. Găsim greu per­soa­ne specializate în această industrie. Avem nevoie de brânzari, pasteurizatori, oameni pe controlul calităţii. Găsim în aproape şase luni un brânzar. Salariul pentru un brânzar cu experienţă medie începe de la 3.000 de lei net“, a declarat Adrian Cocan, administratorul fabricii.

În 2017, antreprenorul Nicuşor Şerban a contractat creditul de la BT pentru finalizarea investiţiei în fabrica de procesare. Produsele Lăptăria cu Caimac concurează astfel pe o piaţă a lactatelor de 1 miliard de euro anual, dominată de companii cu acţionariat străin precum Lactalis, Danone sau FrieslandCampina România, ultima având sediul la Cluj.

Comenteaza