Foto Un șofer își donează parcarea privată în timpul zilei. Pe când și la Cluj?

Un șofer își donează parcarea privată în timpul zilei. Pe când și la Cluj?
Proprietarul locului de parcare a specificat intervalul orar disponibil | Foto: Cornel Zota
Un șofer și-a donat parcarea privată dimineața. Pe când și la Cluj?
Un șofer și-a donat parcarea privată dimineața. Pe când și la Cluj?

Un conducător auto din Brașov care și-a pus la dispoziție gratuit locul de parcare în timpul zilei a fost dat ca exemplu pentru șoferii din Cluj-Napoca. 

Proprietarul locului de parcare a precizat că acesta poate fi ocupat în intervalul orar 06:00-17:00. "Acest brașovean este de 10 ori mai deștept și mai priceput decât toți primarii și consilierii locali. A găsit rezolvarea problemei insuficienței locurilor de parcare!

Oferă gratuit locul său pe timpul cât nu-l folosește... Felicitări, stimate domn! Locuiește lângă Piața Tractorul", a relatat un membru al grupului Info Trafic Cluj. "Exemplu pentru acela care, când găsește locul ocupat, claxonează până trezește tot cartierul", a replicat un alt șofer clujean.

Un proiect pilot inițiat la Cluj vizează aplicarea conceptului de park sharing la mai multe clădiri de birouri din oraș. Tehnologia este funcţională în Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Bucureşti, iar dezvoltarea sa în zona clădirilor office va începe în această lună, cu proiecte pilot la Cluj, în cadrul a două mari centre business.

Aplicaţia YeParking, care oferă locuri de parcare în zonele rezidenţiale, în apropierea centrelor comerciale şi a clădirilor de birouri, a ajuns la un total de 3.000 de locuri la nivel naţional şi pariază pe zona de office pentru a accelera dezvoltarea.

Prima dintre clădirile de birouri din oraș care acceptă parcarea altor mașini peste noapte este Cluj Business Campus (CBC), ce va oferi în primă fază 5% din capacitatea totală, însă pe baza unei taxe. Ziua, parcarea va fi disponibilă doar companiilor din CBC.

Comenteaza