Un start-up de jocuri video din Cluj se listează la bursă!

Un start-up de jocuri video din Cluj se listează la bursă!

Primul dezvoltator de jocuri video din România care intră la Bursa de Valori București (BVB) ca să îşi finanţeze expansiunea va fi FireByte Games (FBG) Cluj.

Listarea tehnică va fi precedată de un plasament privat ce începe în următoarele săptămâni, conform ZF. FBG este specializat în dezvoltarea de jocuri video pentru dispozitive mobile și are în plan să strângă bani de la investitori şi să se listeze pe Piața AeRO pentru a-şi extinde echipa şi a începe expansiunea internaţională.

Până acum echipa de la Cluj a dezvoltat opt jocuri proprii pentru telefonul mobil, având deja încheiate parteneriate cu unii dintre cei mai mari publisheri de jocuri video la nivel mondial.

“În momentul de faţă avem 25 de persoane cu care colaborăm şi ne dorim să ajungem la 100 până la finele anului 2021, cu o cifră de afaceri de 2,4 milioane de euro. Pentru a putea să ne concentrăm pe calitatea produselor şi cerinţele partenerilor, am hotărât să apelăm la un plasament privat urmând să ne listăm pe Piața AeRO.

Plasamentul privat şi listarea la bursă fac parte din strategia noastră de a obţine o creştere accelerată a echipelor de development de la 25 la 100 de persoane până la finele anului. Prin listare, capitalul de imagine al companiei va creşte şi vor putea fi deschise noi oportunităţi de finanţare a unei dezvoltări accelerate a companiei.

Listarea va fi una tehnică, pe piaţa AeRO, cu un termen de 60 de zile de la închiderea plasamentului privat. Plasamentul privat va începe în următoarele săptămâni“, a declarat Ovidiu Stegaru, director general al FBG.

Comenteaza