Un start-up din Cluj investește 10 milioane de lei pentru afaceri în SUA și Emirate

Un start-up din Cluj investește 10 milioane de lei pentru afaceri în SUA și Emirate

Acționariatul Future Work Force (FWF) Cluj a alocat 10 milioane de lei pentru a înființa Future Global (FWG), care va facilita extinderea pe noi piețe din vestul Europei, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite ale Americii.

 

Future Work Force este un start-up din Cluj, care a fost fondat de foști corporatiști cu experiență în IT. Aceștia se ocupă cu instalarea roboților sofware UiPath în companii. Recent, acționarii Future Work Force au alocat 10 milioane de lei pentru înființarea Future Workforce Global (FWG), demers al cărui scop este facilitarea dezvoltării afacerii pe noi piețe din vestul Europei, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite ale Americii.

„FWG a fost creată de către aceiași membri fondatori ai Future Work Force SRL, companie specializată în Intelligent Automation of Business Processess folosind tehnologia UiPath, cu scopul de a facilita dezvoltarea afacerii pe noi piețe din Europa de vest (Marea Britanie, Germania, Elveția, Scandinavia), Emiratele Arabe Unite și SUA. Aceasta extindere se va realiza atât organic, prin deschiderea de operațiuni locale în piețele menționate, cu scopul de a deservi clienți locali, dar și prin achiziția sau fuziunea cu companii al căror obiect de acitivtate este similar sau complementar cu al FWF SRL. De asemena, FWG va funcționa ca principal finanțator în viitoare joint ventures create cu scopul de a dezvolta produse bazate pe automatizare, în domenii precum bancar, asigurări și sănătate", a declarat Mihai Balaj, directorul de operațiune al companiei, pentru profit.ro.

În acționariatul FWG se află Dacian Marius Bene - 17,98%, Mihaela Ramona Anghel - 17,98%, Mihai Balaj - 17,98%, Mihaela Diana Moisa - 17,98%, Vasile Daniel Mureșan - 17,98% și Cabrio Investment SRL - 10,1%. Cabrio Investment este controlată de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprea - 10%.

„2022 este anul în care ne-am propus să continuăm creșterea prin atragerea de clienți noi în portofoliu și prin scalarea automatizărilor la clienții existenți. Pentru asta vom continua investițiile în dezvoltarea structurii organizaționale: Customer Success și Business Development. De asemenea, anul acesta ne-am propus crearea și dezvoltarea departamentului de Research&Development, care va avea ca obiectiv strategic lansarea până la finalul anului a unui produs bazat pe RPA (Robotic Process Automation)", a afirmat Balaj.

Balaj mai spune și că până la sfârșitul anului, FWG va depăși 100 de salariți, pentru că urmează să fie angajate 40 de persoane.

„Având în vedere obiectivele de dezvoltare, cele mai căutate poziții în structura noastră sunt Automation Enmgineers, Business Analysts și Account Managers", a mai spus directorul de operațiuni al companiei.

Future Work Force și-a început activitatea în 2018 și a raportat în 2020 un business de 6,75 milioane de lei din servicii de instalare roboți soft­ware UiPath în alte companii. Compania a dezvoltat, printre altele, o soluție care realizează preselecția CV-urilor candidaților cu profil de LinkedIn.  Printre clienții companiei se numără cele mai importante bănci din România, companii de asigurări, respectiv telecomunicații.

 

 

 

Comenteaza