Undă verde pentru Rondocarton în preluarea Transilvania Pack & Print

Undă verde pentru Rondocarton în preluarea Transilvania Pack & Print
Rondocarton va investi 10 milioane de euro în modernizarea fabricii de la Șura Mică | Foto: TPP

Consiliul Concurenței din România (CCR) a autorizat tranzacția prin care companiile Rondocarton Apahida și Offsetdruckerei Schwarzach preiau societatea sibiană Transilvania Pack & Print (TPP).

TPP are ca obiect principal de activitate fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton. Rondocarton face parte din grupul Ganahl şi are ca obiect principal de activitate fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton. Offsetdruckerei face parte din grupul VBG Holding şi produce ambalaje din hârtie şi carton pentru industria bunurilor de consum.

Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. Decizia va fi publicată pe site-ul instituției după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial, a transmis CCR.

Rondocarton, cel mai mare producător de carton ondulat din România, a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 16 milioane de euro pentru modernizarea fabricilor din Apahida (Cluj) şi Şura Mică (Sibiu).

Potrivit programului de investiţii, 6 milioane de euro au fost alocate pentru modernizarea maşinii de producţie a cartonului din Apahida (Cluj), iar împreună cu grupul austriac Offsetdruckerei Schwarzach, Rondocarton va investi 10 milioane de euro în dezvoltarea fabricii de la Şura Mică.

Fabrica din Cluj are acum un nou director general, Silviu Mihnea Bâldea, care îl înlocuiește pe Teofil Câmpean, care a fost la conducere din 2016. Acționarii societății din Apahida sunt Ganahl Aktiengeselleschaft (98,43%) și Verpackungs Maschien Leasing (1,57%), ambele cu sediul în Austria, conform Termene.ro.

Firma clujeană specializată în fabricarea hârtiei, cartonului ondulat și a ambalajelor din acestea, a înregistrat afaceri de 412 milioane de lei în 2017, cu un profit net de 34 de milioane. Ea avea 417 angajați.

Comenteaza