Unde fug bogații lumii de coronavirus: cu avioane private, pe insule și în buncăre

Unde fug bogații lumii de coronavirus: cu avioane private, pe insule și în buncăre

Americanii bogați caută soluții pentru a se întoarce rapid acasă, cu ajutorul unor avioane private. Cei mai bogaţi oameni ai planetei se autoizolează în case de vacanţă pe insule sau în buncăre speciale.

Companiile aeriene analizează încă implicaţiile restricţiilor anunţate de preşedintele Donald Trump pentru călătoriile dinspre Europa spre SUA, din cauza coronavirusului, însă unii din cei mai bogaţi americani au început deja să caute o soluţie pentru a se întoarce rapid acasă, conform Economica.net.

"În ultimele ore am primit un număr semnificativ de cereri din partea americanilor care sunt în Europa, interesaţi să zboare înapoi în SUA. Am primit şi cereri din partea cetăţenilor americani interesaţi să zboare în alte părţi ale Europei şi spre Marea Britanie, scutită de această interdicţie", a menționat Adam Twidell, director general la compania PrivateFly.

Deşi avioanele private trebuie să respecte restricţiile şi regulile cu privire la imigraţie, sunt totuşi capabile să facă faţă întreruperilor mai bine decât operatorii de avioane comerciale. "Avioanele private zboară în continuare", spune Toby Edwards, director operaţional la compania de chartere Victor.

Potrivit PrivateFly, costul închirierii unui avion privat capabil să zboare pe ruta New York - Paris, precum Dassault Falcon 7X sau Bombardier Global, este de 90.000 de dolari pentru un singur zbor.

Anunţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) că epidemia de coronavirus a ajuns la nivelul de pandemie a creat îngrijorare nu doar pentru cetăţenii obişnuiţi, ci şi pentru bogaţii lumii. Cei mai bogaţi oameni ai planetei se autoizolează în case de vacanţă pe insule sau în buncăre speciale, conform ZF.

În ultima perioadă s-au înregistrat cereri masive pentru închirierea de chartere şi personal medical specializat. Clinicile private au numeroase solicitări din partea oamenilor cu bani pentru teste speciale. “Am primit numeroase cereri din partea unor oameni foarte bogaţi care ne-au întrebat cât trebuie să plătească pentru teste private pentru coronavirus.

Din păcate, nu am putut să facem nimic pentru că autorităţile au spus că toate teste trebuie făcute centralizat”, a declarat, pentru The Guardian, Mark Ali, directorul executiv al unei clinici private din Londra.

O parte dintre clienţii săi au cerut să primească vaccin împotriva coronavirusului, deşi comunitatea medicală internaţională crede că abia peste un an va fi gata un tratament. În loc de vaccin, clienţii clinicii au primit perfuzii şi vitamine cu minerale pentru a le întări sistemul imunitar.

Comenteaza