Unde găsești cea mai ieftină benzină și motorină în Cluj-Napoca. MOL vinde în continuare cel mai scump

Unde găsești cea mai ieftină benzină și motorină în Cluj-Napoca. MOL vinde în continuare cel mai scump
| Foto: captură monitorulpreturilor.info

Lanțul maghiar de stații de alimentare are cele mai mari prețuri la combustibil în Cluj-Napoca, fie că vorbim de benzină sau motorină.

7,89 lei era, astăzi, cel mai mic preț pentru benzina standard în Cluj-Napoca, potrivit Monitorul Prețurilor, la stația SOCAR de pe strada Traian Vuia. La polul opus, cel mai scump litru de benzină e la stația MOL de pe 1 Decembrie 1918 și costă 8,39 lei.

Și în cazul motorinei standard, distribuitorul de combustibili din Azerbaidjan are cel mai bun preț din Cluj-Napoca. Un litru de motorină se vindea astăzi, în stația SOCAR din Someșeni, cu 7,94 lei/l. Cel mai scump litru de motorină standard era la stația MOL de pe strada Observatorului: 8,96 lei.

Benzina premium a depășit pragul de 8 lei la Cluj-Napoca. Cel mai ieftin litru de benzină premium era la LUKOIL, 8,06 lei/l, în timp ce maghiarii de la MOL vindeau benzina EVO 100 PLUS cu 9,06 lei/l (în stața de pe Calea Tuerzii). 

Cel ai scump combustibil din Cluj-Napoca este benzina RACIONG FUEL 102+, care costă 14,49 lei/l la stația MOL de pe strada Observatorului, potrivit portalului "Monitorul Prețurilor".

Ai mașină pe GPL? Litrul de gaz petrolier lichefiat costă, la Cluj Napoca, între 3,83 lei/l (LUKOIL) și 3,79 lei/l (SOCAR).

Scumpirile nejustificate, în vizorul ANAF

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a solicitat Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), demararea unei ample acţiuni de verificare a pieţei combustibilului din România, conform atribuţiilor legale, potrivit unui comunicat al instituţiei.

"În baza dispoziţiei date de Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, privind activarea imediată a instituţiilor de control şi verificare a situaţiei generate de creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi, ministrul Finanţelor, dl Adrian Câciu, a solicitat Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), demararea unei ample acţiuni de verificare a pieţei combustibilului din România, conform atribuţiilor legale. Echipele DGAF, alături de comisari din cadrul ANPC şi reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, vor verifica întreg lanţul comercial, adică atât staţiile de vânzare a carburanţilor, cât şi distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum şi companiile implicate", se spune în comunicat.

De asemenea, în comunicat se precizează că acţiunea se va desfăşura în toată ţara cu un număr iniţial de 100 de echipe, iar efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcţie de informaţiile obţinute şi de situaţia din teren.

Comenteaza