Universitarii clujeni îi consiliază pe olandezii de la Aegon pe piața asigurărilor

Universitarii clujeni îi consiliază pe olandezii de la Aegon pe piața asigurărilor

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a realizat un studiu pentru compania olandeză Aegon pentru a identifica principalele bariere sau oportunități pentru creșterea gradului de penetrare a asigurărilor de viață pe piața autohtonă.

Studiul s-a desfășurat prin intermediul a 12 focus grupuri formate în Cluj-Napoca, Iași și București, precum și prin chestionarea online a 1.000 de persoane. Rezultatele acestui studiu vor sta la baza deciziilor Aegon de îmbunătăţire a produselor şi a serviciilor pe care le oferă în România.

“Piața asigurărilor de viață continuă să crească, dar ritmul este încă lent, românii fiind mai interesați să își asigure bunurile, decât sănătatea sau viața”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Compania de asigurări de viață, parte a grupului financiar internațional, a încheiat primul semestru cu un volum de 54,9 milioane de lei al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali, cu o estimare de 100 de milioane până la finele anului.

Piața locală a asigurărilor de viață s-a majorat cu 8% în S1 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce în primul trimestru al anului în curs creșterea raportată de Autoritatea de Supraveghere Financiară era de 8,75%. Principalii jucători din țară în asigurările de viață în primul trimestru al acestui an erau NN (cotă de piață de 34%), BCR (26%) și BRD (6,4%), conform ASF.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. Aegon România are 910.000 de clienți și 130 de angajați.

Rezultatele din țara noastră nu se regăsesc în statisticile ASF, deoarece Aegon România este sucursală a Aegon Polonia. Grupul olandez este specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții, cu 28.000 de angajați și 30 de milioane de clienți în 20 de țări.

Comenteaza