Unul dintre frații Pavăl va administra provizoriu Cemacon

Unul dintre frații Pavăl va administra provizoriu Cemacon

Dragoş Pavăl şi Marian Adam au fost numiţi ca administratori provizorii ai producătorului de sisteme de zidărie Cemacon până la prima adunare generală a acţionarilor, conform unui raport remis de societatea clujeană Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

Aceştia îi înlocuiesc pe Anca Maniţiu şi pe Rudolf Paul Vizental, care au demisionat din Consiliul de Administraţie al companiei în data de 31 octombrie. Dragoş Pavăl (foto), unul dintre acţionarii Dedeman, deţine, împreună cu fratele său, Adrian, prin intermediul PIF Industrial şi Dedeman SRL, 59% din Cemacon.

Pentru primul semestru al acestui an, Cemacon a raportat un profit net de 13,7 milioane de lei, în creştere cu 160% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile unei cifre de afaceri de 54 de milioane de lei, cu 41% peste cea obţinută la finalul primelor şase luni ale anului trecut, conform Bursa

Valoarea activelor se ridica, la data de 30 iunie, la 193 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de cea înregistrată la finalul anului trecut, în timp ce datoriile au scăzut cu 2%, până la 70,3 milioane de lei. Valoarea de piaţă a producătorului de sisteme de zidărie la BVB este de 152 milioane de lei.

Cemacon a trecut în ultimii ani printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR. Dedeman a intrat pe piaţa clujeană în 2011, în urma preluării a 3,7 ha din fosta platformă industrială din zona str. Fabricii de Chibrituri, unde Tehnofrig SA deţinea 11,2 ha.

Tehnofrig Imobiliare a iniţiat un proiect de schimbare a destinaţiei fostei platforme, care devenea zonă de comerţ-servicii. Cemacon a avut iniţial sediul la Zalău, dar ulterior și l-a mutat la Cluj.

Comenteaza