Vacanţa de toamnă, la reduceri

Vacanţa de toamnă, la reduceri
Egipt, Spania sau Israel sunt destinaţiile recomandate pentru cei care îşi iau concediul “de vară” în septembrie. Preţurile scad în prima lună de toamnă cu până la 12%.
Ofertele agenţiilor de turism includ propuneri de toamnă pentru destinaţiile preferate de turişti şi în cursul verii, fie că este vorba de Egipt, Croaţia, Turcia sau Creta.

Eximtur propune destinaţia Mallorca, unde cu 420 de euro turiştii beneficiază de cazare în cameră dublă pentru şapte nopţi, pentru sejururi care încep în 25 septembrie. Tarifele includ transportul cu avion Cluj-Mallorca-Cluj cu compania Wizzair, taxele de aeroport şi securitate, transferurile aeroport-hotel-aeroport, cazare la hotel de 4*, trei mese pe zi, precum şi o excursie de o zi în Inca şi tur panoramic al oraşului Palma de Mallorca.

La Aerocenter, şapte nopţi de cazare la hotel de 3* în Creta, în regim demipensiune, cu plecare din Cluj, costă 339 de euro, pentru un sejur din 24 septembrie. În Tunisia, o vacanţă all inclusive la hotel de 4* poate costa 339 de euro cu plecare în 8, 15, 22 septembrie şi scade la 299 de euro pentru turiştii care aşteaptă până în 29 septembrie. În 6 octombrie preţul creşte la 419 euro. Preţurile nu includ taxa de aeroport, de 108 euro pentru Tunisia.

“Egipt este o destinaţie fără sezon: merge şi toamna, şi iarna, şi vara. Ar mai fi de recomandat pentru toamnă Costa Brava, în Spania, şi Israel, care e de preferat pentru toamnă, pentru circuite, pentru că nu e atât de cald. Preţurile scad în septembrie, dar pentru Egipt, de exemplu, acestea urcă din nou în octombrie pentru că rămâne una dintre puţinele destinaţii cu soare şi plajă în acea perioadă. În septembrie mai funcţionează bine şi Antalya şi Creta. Dacă ne raportăm la preţurile de catalog, nu la ofertele speciale, preţurile pot să scadă în septembrie cam cu 12%”, a menţionat Martin Bikfalvi, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism pe Transilvania de Nord-Vest.

Între ofertele de vacanţă ale Best Reisen se găseşte la destinaţia Turcia o ofertă cu plecare în luna august, ce include şapte nopţi de cazare, în regim demipensiune la hotel de 3*, la un preţ de 349 de euro. Cu plecare în 3 sau 10 septembrie, costul ajunge la 299 de euro, pentru 17 septembrie la 289 de euro, iar o săptămână mai târziu mai scade cu 10 euro: 279 de euro pentru plecare în 24 septembrie. La hotel de 5* şi regim all inclusive, vacanţa poate costa 489 de euro în august şi 469 de euro în septembrie.

Tariful include biletul de avion, transferuri, cazare şi masa conform ofertei, asistenţă şi ghid de turism în limba română. Pentru Egipt, la 4* all inclusive, un sejur de şapte nopţi costă 479 de euro în 10, 17 sau 24 august. În 31 august preţul este de 449 de euro, iar în septembrie 409 euro (plecare din 7 septembrie) şi 399 de euro (plecare din 14 septembrie). La aceste preţuri se adaugă însă o serie de taxe, care cresc preţul cu peste 100 de euro: de aeroport (85 euro/persoană), de viză (15 euro/persoană), taxa de rezervare, de 5 euro, cea de asistenţă (20 euro/persoană), asigurare storno şi asigurare medicală (10 euro/persoană, în cazul unui sejur de 7 nopţi).

Diferenţe de preţ între lunile de vară şi septembrie se pot constata şi în cazul în care turiştii optează pentru varianta în care îşi asigură personal transportul şi caută oferte de cazare. Astfel, pentru o vacanţă într-o staţiune din Croaţia, apartamentul poate costa 34,6 euro pe noapte pentru sejururi care încep în 2 octombrie. Pentru perioadele 29 mai-26 iunie, 4 septembrie-2 octombrie cazarea costă 62 de euro, în vreme ce pentru 14 august - 4 septembrie ajunge la 76,77 euro. Cel mai scump este în perioada 17 iulie-14 august, când preţul pe apartament ajunge la 91,93 euro/noapte, potrivit unei oferte Select Travel.
Comenteaza