Vacanţele în rate prind la clujeni. Cum mergi în concediu cu 135 lei pe lună

Vacanţele în rate prind la clujeni. Cum mergi în concediu cu 135 lei pe lună
Tot mai multe agenţii din Cluj sau cu filiale locale vin cu ultima modă în turismul românesc: vacanţa plătită în rate. O astfel de rată lunară pentru un concediu pe litoral ajunge la 135 de lei lunar. Avantajul este că nu mai scoţi toţi banii deodată din buzunar pentru sejur.

Eximtur vinde în rate bilete pentru litoralul românesc, iar acestea conţin taxa pe valoarea adăugată şi comisionul agenţiei. Biletul de odihnă se achită în maxim 10 rate: prima trebuie să fie de minim 25% din valoarea biletului, ultimă se achită cel târziu cu 15 zile înaintea datei de început a sejurului, în timp ce restul ratelor vor fi achitate în intervalul de timp cuprins între prima şi ultima. 
 
Agenţia are deja parteneriate cu şase bănci pentru plata în rate cu cardul de credit. Clienţii pot achita cu cardul, urmând a deconta băncii ratele într-un interval de până la 10 luni de la data plăţii serviciilor. Pentru a stimula sistemul, unele bănci practică mai multe rate fără dobândă, de obicei între 3 şi 10. Paralela 45 recurge la practica plăţii în rate prin intermediul a trei instituţii de credit (Banca Transilvania, Credite Europe Bank, Garanti Bank), prin carduri clasice sau dedicate. 

City break în rate
 
Aerotravel mizează pe un card specific care se poate folosi pentru plata în rate la city break-uri, croaziere, circuite şi sejururi, vacanţe în destinaţii exotice, sejururi la schi, cu specificaţia că oferta nu este valabilă pentru rezervările online. În acest caz, ele pot fi achiziţionate în maxim trei rate lunare, cu excepţia biletelor de avion, care pot fi cumpărate cu maxim o rată lunară, cu perioadă de graţie de 45 de zile calendaristice. Taxa de emitere este zero, iar clientul nu are nevoie de adeverinţă de venit, fişă fiscală sau alte documente justificative de venit.   
 
La TUI TravelCenter numărul minim de rate este stabilit de societăţile bancare. Alpha Bank şi Credit Europe acceptă 3 rate, Bancpost 4 rate, Banca Transilvania 5 rate, BRD Finance şi Garanti Bank 6 rate. Printre stimulentele oferite de bănci se mai numără comisionul zero la plata cu cardul, plata la sediul agenţiei de turism, bonusuri de tranzacţie utilizabile în mii de magazine, acumularea de puncte de card folosite la cumpărături la comercianţi, perioade de graţie extinse.

Dobândă în funcţie de client
 
De exemplu pentru un bilet de vacanţă în valoare de 1.500 de lei clientul plăteşte la Bancpost o rată lunară de 135 de lei. Rata dobânzii este de 14,4%, iar comisionul de administrare de cont curent are valoarea de 3,5 lei/lună şi intră în rata lunară, conform calculatorului de rate. „Nivelul de dobândă este stabilit în funcţie de profilul de risc al clientului determinat în urma analizei”, precizează conducerea băncii.  
 
În acest sezon de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj sunt programate curse turistice spre Corfu, Santorini, Creta, Skiathos, Rhodos, Zakynthos (Grecia), Antalya, Bodrum (Turcia), Palma de Mallorca (Spania), iar în curând ar urma să fie introdusă şi o linie de sezon spre Constanţa, operată de compania TAROM. 

Şase chartere spre Grecia
 
„La noi turiştii merg cel mai mult în acest sistem cu plata cu o lună sau două înainte, de obicei împărţite în trei rate: 30% avans, iar apoi 30% şi 40%, însă există şi persoane care fac rezervările la început de an şi ulterior în rate. Cele mai accesate destinaţii cu avionul sunt cele din Grecia, urmate de Turcia şi mai puţin de Spania, iar cu autocarul se merge în zona grecească şi în Bulgaria”, constată Gabriela Niţă, director executiv al Linea Blu Travel Cluj.

 

Plata în rate acceptată pentru vacanţe

 

BCR..........2-10 rate

BRD..........2-6 rate

BT.............2-10 rate

CEB...........2-9 rate

Alpha........2-8 rate

Garanti......2-10 rate

 

Sursa: agenţiile de turism

Comenteaza