Update Vară agitată pentru Wizz Air. Compania a anulat 280 de zboruri de pe Aeroportul din Cluj

Vară agitată pentru Wizz Air. Compania a anulat 280 de zboruri de pe Aeroportul din Cluj

Compania aeriană Wizz Air se confruntă cu mari probleme de personal și va reduce cu 5% capacitatea de transport în următoarele luni pentru a stabiliza programul de zbor. Sunt afectate și rute din/spre România, inclusiv de la Cluj.

Update: Directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a anunțat, joi, că cei de la Wizz Air au anulat aproximativ 280 de zboruri programate pe aeroportul clujean în perioada următoare.

„Creșterea bruscă a traficului în Europa a dus la foarte multe întârzieri și anulări de zboruri. Și noi suntem afectați. Din aceste motive, sunt companii care și-au anulat foarte multe zboruri și frecvențe, din lipsa de personal. Pe Aeroportul Cluj am fost anunțați de către compania Wizz Air că, începând de acum din iulie, până în 27 octombrie, au anulat aproximativ 280 de frecvențe. Nu pentru că nu ar avea pasageri, ci din cauza lipsei de personal”, a declarat David Ciceo.

Știrea inițială: Compania low-cost maghiară anunțase anterior o creștere cu 40% a numărului de zboruri operate în această vară comparativ cu 2021, însă Wizz Air a revenit asupra programului de zbor.

Ca urmare a problemelor de personal cu care se confruntă compania low-cost și a aglomerației de pe mai multe aeroporturi europene, Wizz Air anulează în perioada iulie – septembrie 2022 aproximativ 5% din zborurile programate, scrie boardingpass.ro.

Potrivit datelor din sistemul de rezervări, Wizz Air a redus recent în iulie, august și septembrie 2022 numărul zborurilor planificate pe mai multe rute din și spre România. În total, pentru cele trei luni compania low-cost a anulat aproximativ 720 de zboruri de pe 39 de rute din și spre aeroporturile din București, Bacău, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Dintre acestea, în iulie 2022 au fost anulate 268 de zboruri de pe 33 de rute din și spre România, iar în august au fost anulate 292 de zboruri de pe 24 de rute.

În septembrie, până acum, au fost anulate 160 de zboruri de pe 12 rute din și spre București (cinci rute), Cluj Napoca (patru rute), Craiova (o rută), Iași (o rută) și Sibiu (o rută).

În iunie 2022, compania Wizz Air a anulat cel puțin 195 de zboruri din și spre România.

Comenteaza