Vârstnicii din UE, responsabili pentru 20% din activitatea turistică. Care e bugetul unui turist senior din România

Vârstnicii din UE, responsabili pentru 20% din activitatea turistică. Care e bugetul unui turist senior din România
În total, turiștii cu vârsta de peste 65 de ani din UE au petrecut în 2014 un număr de peste 1,2 miliarde nopți în unitățile de cazare din întreaga lume

Conform datelor publicate luni de Oficiul european de statistică (Eurostat), în anul 2014, turiștii cu vârsta de peste 65 de ani din Uniunea Europeană au fost responsabili pentru 20% din activitatea turistică, existând însă diferențe semnificative între Franța și Cipru, unde seniorii au fost responsabili pentru 25% din numărul de înnoptări, și Malta (9%), Bulgaria, Letonia și Slovenia (toate cu 10%), Estonia (11%) și România (13%).

În majoritatea statelor membre UE, turiștii cu vârsta de peste 65 de ani au preferat destinațiile interne, cele mai mari ponderi fiind înregistrate în Spania (94%) și Grecia (92%), urmate de Cehia și România (ambele cu 89%). În contrast, majoritatea turiștilor în vârstă din Luxemburg (99%), Belgia (91%) și Malta (82%) au mers peste hotare în 2014.

Turiştii dispuşi să cheltuie cel mai mult în vacanţe sunt cei din Luxemburg, cu o medie de 120,8 euro pe zi și Austria, 106,9 euro pe zi, relatează agerpres.ro.

Cele mai mici cheltuieli pe persoană pe zi au fost înregistrate în cazul turiștilor în vârstă din Cehia (13,7) și România (13,8).  Prin urmare, un turist vârstnic din România a cheltuit, în medie, de aprximativ nouă ori mai puţin decât unul din Luxemburg.

Potrivit datelor Eurostat, turiștii cu vârsta de peste 65 de ani din UE au petrecut în 2014 un număr de peste 1,2 miliarde nopți în unitățile de cazare din întreaga lume, fiecare turist cheltuind în medie 52,6 euro pe zi, cu 12,7 euro mai puțin decât media generală.

 

Comenteaza