Venituri în creştere cu 50% pentru SSIF Broker în S1

Venituri în creştere cu 50% pentru SSIF Broker în S1
Cifra de afaceri a SSIF Broker a crescut în primul semestru cu 50.4%, susţinută de creşterea veniturilor din comisioane aferente tranzacţiilor intermediate pe Bursa de Valori Bucureşti (+32.8%) şi de creşterea comisioanelor din tranzacţii derulate de clienţi pe pieţele externe odata cu lansarea noii platforme de tranzacţionare, anunţă azi compania.

 

Operaţiunile derulate în calitate de formator de piaţa (market-making) şi cele cu produse structurate au generat venituri nete de 1.3 milioane lei comparativ cu venituri de sub 100.000 lei în perioada similară din 2012, şi continuă să fie un driver important în dinamica veniturilor societăţii.

La sfârşitul primului semestru din 2013 SSIF Broker ocupa locul secund în topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucureşti, cu rulaje totale de aproximativ 1.58 miliarde lei. Din această sumă 1.1 miliarde lei reprezintă valoarea tranzacţiilor ocazionate de oferta de obligaţiuni emise de Unicredit Bank (550 milioane lei) care a fost intermediată de SSIF Broker în luna iunie 2013.

Pe segmentul dedicat produselor structurate tranzacţiile intermediate de SSIF Broker au însumat cca 94.37 milioane lei, astfel ca SSIF Broker şi-a păstrat poziţia a III-a în acest top cu o cotă de piaţa de 15.4%, în creştere faţă de cota de piaţă din anul 2012.

Venitul net din serviciile de brokeraj prestate de SSIF Broker a crescut în primul semestru din 2013 cu 127% faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2012. Această evoluţie a fost susţinută pe de o parte de creşterea venitului net din comisioane aferent tranzacţiilor
intermediate atât pe piaţa locală cât şi pe bursele externe precum şi de îmbunătăţirea rezultatelor din operaţiunile de market-making (formator de piaţa) şi din operaţiunile cu produse structurate emise de SSIF Broker SA, pe de altă parte.

"Rezultatele societăţii la finele primului semestru din acest an confirmă corectitudinea strategiei de restructurare şi dezvoltare a societăţii", spune directorul general al SSIF Broker, Grigore Chiş. „Paşii curajoşi făcuţi în ultimul an prin emiterea produselor structurate, înfiinţarea departamentului dedicat clienţilor instituţionali şi platforma externă de tranzacţionare au adus rezultatele scontate în relaţia cu clienţii. Ne propunem să continuăm strategia societăţii de diversificare a produselor oferite clienţilor şi de asemenea vom încerca să lărgim baza de clienţi cărora ne adresăm, iar pentru aceasta am înfiinţat încă de la finele anului trecut o Societate de Administrare a Investiţiilor - SAI Broker SA".

 

Etichete
Comenteaza