Veste bună pentru acționarii BRK Cluj. Compania de brokeraj va acorda dividende de 7,13 milioane de lei

Veste bună pentru acționarii BRK Cluj. Compania de brokeraj va acorda dividende de 7,13 milioane de lei

Acțonarii brokerului din Cluj vor primi dividente în valoare de 7,13 milioane de lei din profitul anului trecut. Compania va acorda împrumuturi cu dobândă plafonată angajaților pentru achiziționarea de acțiuni BRK.

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), brokerul de investiții din Cluj-Napoca, va acorda dividende de 7,13 milioane de lei din profitul anului trecut. Aceste dividende se vor acorda celor care vor fi acționari ai societății în data de 16 iunie 2022, potrivit hotărârilor Adunării Generala ale Acționarlior (AGA), publicate ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,0211 lei care, faţă de preţul de închidere al acţiunii BRK de ieri, de 0,2615 lei, oferă un randament brut de 8%. Plățile se vor face din data de 8 iulie.

Tot ieri, acţionarii societăţii de intermediere au aprobat instituirea unei facilităţi de credit pentru angajaţii societăţii companiei, adică BRK Financial Group va acorda angajaţilor săi împrumuturi în marjă pentru achiziţionarea de acţiuni BRK din piaţă, cu o dobândă plafonată la cuantumul dobânzii „ROBOR- la trei luni", în limita maximă a trei milioane de lei pentru o perioadă de doi ani.

„Prevederile sunt aplicabile şi contractelor în care sunt implicaţi soţul sau soţia, rudele ori finii până la gradul al IV-lea ai angajatului BRK Financial Group; de asemenea, împrumutul poate fi acordat în aceleaşi condiţii şi către o societate civilă sau comercială la care una dintre persoanele anterior menţionate are calitatea de administrator ori deţine, singură sau împreună cu alte persoane, o cota de cel puţin 50 % din valoarea capitalului social subscris”, mai regăsim în raportul companiei de brokeraj.

Totodată, acționarii companiei Clujene au aproat și implementarea unui program de tip „stock option plan" din acţiunile proprii ale societăţii de intermediere, către administratorii, directorii şi salariaţii BRK Financial Group, prin alocarea a maxim 1,77 % din totalul actiunilor emise de societate, în funcţie de anumite criterii. Titlurile urmează să fie răscumpărate din piaţă, operaţiune ce poate include şi oferte publice, după cum reiese din raportul BRK.

Afaceri de 22 de milioane de lei

Anul trecut, BRK Financial Group Cluj-Napoca a avut un profit net de 22 de milioane de lei, mult mai mare față de cel din 2020 (1.88 milioane de lei. Creșterea a provenit atât din activitatea de bază cât şi în urma unor câştiguri realizate din tranzacţii cu instrumente financiare şi din evaluarea activelor la valoarea justă.

SIF Muntenia avea 18,5% din BRK la finalul anului trecut. Compania de brokeraj din Cluj Napoca este evaluată la bursă cu 88.3 milioane de lei.

Comenteaza