Veşti bune pentru industria auto. Ford va produce un nou model în România

Veşti bune pentru industria auto. Ford va produce un nou model în România
Este vorba de un SUV compact ar urma să apară pe piaţă în toamna acestui an. Ford va aloca câteva sute de milioane de euro pentru producţia acestui nou model.

La fabrica din Craiova au demarat pregătirile pentru producţia unui nou model de autoturism, fapt care presupune o investiţie de 200 de milioane de euro şi crearea de noi locuri de muncă.

Potrivit stiriletvr.ro, primele schimbări făcute în uzina Ford se văd deja în secţiile „Montaj General" şi „Caroserii", unde se fac modificări ale liniilor de producţie în vederea retehnologizării. Pe lângă cei 320 de roboţi existenţi vor mai fi instalaţi alţi 190 multifuncţionali care sunt direct răspunzători de modul în care va arăta noul model Eco Sport.

Încă o veste bună este că, pe lângă aportul de tehnologie, investiţia constructorului auto va aduce noi locuri de muncă. Recrutarea noilor angajaţi va începe chiar de luna viitoare.

De la preluarea fabricii din Craiova în 2008, constructorul american a investit peste 1 miliard de euro în producţia de vehicule şi motoare. În prezent, în fabrica de la Craiova lucrează 2.630 de angajaţi pentru a susţine producţia monovolumulului de clasă mică Ford B-MAX şi a motorului EcoBoost de 1,0 litru.

 

 

Comenteaza