News alert Vești proaste de pe autostrada Lugoj-Deva. Tronsonul cu fisuri, bun de demolat

Vești proaste de pe autostrada Lugoj-Deva. Tronsonul cu fisuri, bun de demolat
| Foto: economica.net

Fisura de 15 metri lungime apărută pe un lot al autostrăzii Lugoj – Deva ar putea impune demolarea parțială a șoselei de mare viteză, conform unor surse.

Fisura apărută pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, la nicio lună de când trebuia recepţionat, reprezintă doar vârful icebergului în ce priveşte problemele de calitate de pe noua şosea de mare viteză, spun surse apropiate situaţiei, potrivit Economica.net. Acestea estimează că din tronsonul de 21 de kilometri făcut de spanioli abia dacă vor fi salvaţi la finalul reparaţiilor cinci kilometri.

"Ei (constructorii spanioli – n.r.) au pus terasament în albia majoră a râului Mureş când trebuia făcut viaduct în albia minoră", au explicat sursele noastre.

Adică au construit un viaduct prea scurt și în completare au pus terasament, până la lungimea care ar fi trebuit să fie. Prin urmare, s-ar putea impune demolarea acestei porțiuni și construirea unui viaduct nou, mai lung, anticipează sursele. Potrivit acestora, aproape toate "nenorocirile" de pe acest lot sunt date de apă. "Puteau şi ei să pună măcar terasament din piatră spartă, mai rezistent la infiltraţii, şi nu pământ", adaugă acestea. De asemenea, unele podeţe au fost construite sub cotă, iar apa bălteşte acolo şi se infiltrează în teresamentul autostrăzii.

Potrivit surselor, "dacă nu va fi demolată pentru reparaţii, (autostrada - n.r.) va cădea ea singură. Dacă ar mai fi şi trafic cu vibraţii şi ar ploua, va fi o chestiune de timp până va cădea", mai avertizează sursele.

O fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu va putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, au anunţat miercuri reprezentanţii CNAIR. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut o expertiză după ce asfaltul de pe autostrada Lugoj - Deva a început să crape pe unele porțiuni. (vezi Fisuri pe autostrada Lugoj-Deva. Ce spune ministrul Transporturilor)

 

Comenteaza