Video Vești proaste de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Pistol:"Nu văd cum am s-ar putea da în trafic până pe 15 noiembrie"

Vești proaste de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Pistol:"Nu văd cum am s-ar putea da în trafic până pe 15 noiembrie"

Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, a efectuat joi o vizită de lucru pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda.

Se pare că treaba nu merge tocmai ca pe roate pe lotul 2 din A10 Sebeș - Turda.

“Am verificat lucrările la punctele critice pe care le știam deja, si anume km. 19, km. 26 și km. 40, unde avem mari întârzieri. Totodată, pe tot lotul de autostradă există probleme inclusiv din punct de vedere al siguranței circulației: nu avem montat parapete median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel și gardul de protecție împotriva animalelor.

La discuțiile purtate cu managementul companiei Aktor, de fiecare dată am fost asigurat că avem un grafic actualizat, un grafic de care ne ținem. Din păcate, însă, în șantier, lucrurile stau diferit. Forța de muncă este insuficientă pe toate categoriile de lucrări și nu există aprovizionare corespunzătoare cu materiale. În aceste condiții, nu văd cum am putea atinge dezideratul propus, acela de a da în trafic acest lot până pe data de 15 noiembrie”, a declarat Cristian Pistol.

Aktor, amenințat de Pistol cu rezilierea contractului

Directorul CNAIR a solicitat Antreprenorului, un grafic foarte exact al activităților pentru Lotul 2, cu detalieri și termene exacte, în special pentru punctele critice, km 19, 26 și 40. Totodată, a solicitat un necesar al resursei umane, al utilajelor și materialelor folosite, precum și modalitatea de alocare a acestora pe tipuri de activități.

“Promisiunile în ceea ce privește punerea în circulație a acestui sector s-au succedat de la un an la altul, începând cu decembrie 2019. Voi fi foarte ferm în a lua anumite decizii, iar dacă antreprenorul nu va reuși să se încadreze în termenele avansate, voi lua în calcul inclusiv varianta rezilierii”, a precizat Cristian Pistol.

Deschiderea lotului 2, de 24,25 km, ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie 2020 a fost deschis şi lotul 1, de 17 Km. Ambele loturi în lucru încă din 2014. Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km şi leagă autostrada A1 (Sebeş) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Comenteaza