Vești proaste pentru cei care stau în CHIRIE: Nu vor avea facturile plafonate la energie!

Vești proaste pentru cei care stau în CHIRIE: Nu vor avea facturile plafonate la energie!
| Foto: Pixabay

Românii vor beneficia de facturi plafonate la energie pentru doar una din locuințele pe care le dețin în proprietare. Cu alte cuvinte, în marile orașe universitare unde multe apartamente sunt date în chirie, cei mai vulnerabili vor avea de suferit. 

"Lovitură dură pentru toți cei care stați în chirie: nu veți beneficia de plafonarea facturilor la energie. Coaliția PSD-PLN a decis că proprietarii care dețin mai multe locuințe pot beneficia de plafonarea facturilor la energie doar pentru o locuință. Celelalte achită facturile la prețul neplafonat.

Cu alte cuvinte, proprietarul va avea prețul plafonat la domiciliu și preț de piață la celelalte imobile, iar chiriașii vor ajunge să plătească un preț uriaș pentru energie. Și asta în mijlocul iernii, deoarece noua lege a energiei va intra în vigoare de la 1 ianuarie, 2023.

USR a încercat printr-un amendament să corecteze ordonanța de urgență 119 și să elimine aceste nedreptăți. Am propus ca fiecare român să beneficieze de un preț plafonat pe primii 255 kWh, indiferent de consum sau de numărul de proprietăți. Propunerea noastră a fost însă respinsă de coaliția toxică PSD-PNL.

Din păcate, problemele cu facturile la energie de abia acum încep pentru marile centre studențești, precum Cluj, Timișoara, Iași sau București", a scris Alexandra Oană, consilier local USR, pe Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza