Vicepreședintele ANPC: Susținem mediul de afaceri, nu suntem sperietoare

Vicepreședintele ANPC: Susținem mediul de afaceri, nu suntem sperietoare
| Foto: Facebook - Mihai Culeafa

Mihai Culeafă, vicepreședintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) susține că instituția pe care o reprezintă dorește să susțină mediul de afaceri și le oferă alte soluții celor „prinși” cu deficiențe în timpul controalelor.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Jiu, că instituţia pe care o reprezintă susţine mediul de afaceri şi nu este "sperietoarea nimănui".

„Unii operatori economici vor să-şi clădească fericirea pe nefericirea românilor şi nu acceptăm acest lucru. Rolul nostru este acela de a proteja consumatorii. Pe de altă parte, vrem să fim partenerii operatorilor economici, al celor care respectă legea şi respectă consumatorul, cei care nu respectă trebuie să-şi asume consecinţele legii. (...). Noi susţinem mediul de afaceri, nu suntem sperietoarea nimănui, dar parteneriatul acesta trebuie să fie în ambele sensuri şi operatorii economici trebuie să înţeleagă: înainte de a pune mâna pe telefon sau pe, nu ştiu, alt mod de comunicare, mai bine ar pune mâna pe mop şi şi-ar remedia deficienţele, că nu-i ajută cu nimic, indiferent de culoare politică, statut social şi aşa mai departe, pentru că, înainte de a fi ceea ce suntem, operatori economici, directori, preşedinţi, suntem şi noi consumatori şi nu cred că ne-am dori să fim trataţi în asemenea fel, adică cu (...) produse fie fără elemente de identificare, fie expirate de anul trecut", a spus vicepreşedintele ANPC, în conferinţa de presă organizată la Instituţia Prefectului - Judeţul Gorj.

Mihai Culeafă a precizat că, în urma controalelor efectuate în cadrul Comandamentului de iarnă în judeţul Gorj, au fost aplicate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor amenzi în valoare de 890.000 de lei.

Comenteaza