Viceprimarul Clujului: ''Nu suntem în pericol de a face frigul''. Cât vor plăti clujenii la căldură în iarna aceasta

Viceprimarul Clujului: ''Nu suntem în pericol de a face frigul''. Cât vor plăti clujenii la căldură în iarna aceasta

Cetățenii Municipiului Cluj-Napoca, care sunt conectați la rețeaua centralizată de termoficare, nu vor avea probleme cu frigul iarna aceasta, pentru că există suficiente stocuri de gaze, iar contractele sunt deja încheiate, a anunțat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

„O să fie, probabil, o mică creștere a prețului la gaz până la prețul plafonat. Suntem cumva în grafic în acest moment și nu suntem în pericol de a face frigul, dar avem doar 21.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat de termoficare din 65.000 câte erau în anii ‘90. Ceilalți, fiecare cât de cald își face în casă, așa de mult o să plătească'', a declarat Tarcea, la profit.ro.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca are deja două studii de fezabilitate în valoare de 3,2 milioane de euro pentru a moderniza sistemul de termoficare.

În plus, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a interzis dezvoltatorilor imobiliare, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, să pună centrale individuale de apartamente, dacă blocul are mai mult de 6 apartamente.

 

Comenteaza