Viitorii şomeri de la Nokia nu sunt membri de sindicat. "Îi vom ajuta, dar le batem obrazul", spune liderul Cartel Alfa

Viitorii şomeri de la Nokia nu sunt membri de sindicat.
Nici unul dintre cei 120 de viitori şomeri de la divizia de cercetare-dezvoltare a Nokia România nu este membru de sindicat, aşadar confederaţia sindicală Cartel Alfa va lua măsuri "doar în limita bunului-simţ" pentru a-i apăra pe angajaţi, spune preşedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop.


">

 

"Cei de la divizia de cercetare-dezvoltare au salarii mari şi nu i-a interesat să se înscrie, au spus că sindicatul ia doar cotizaţia şi nu face nimic pentru ei. Vom face şi noi ceva, dar o să le şi batem obrazul", a spus Pop. Întrebat dacă sindicatul are în vedere acţiuni concrete pentru salvarea posturilor, Pop a negat, dar a precizat că acţiunea de disponibilizare a Nokia, care se întinde pe mai multe luni până în trimestrul III al acestui an, oferă suficient timp de studiu. "Vom analiza situaţia şi vom vedea ce putem face", a spus Pop.

Amintim, Nokia a anunţat disponibilizarea a 7.000 de angajaţi şi mutarea altor 3.000 în cadrul unei societăţi externalizate, în ceea ce este considerat cel mai amplu program de restructurare al unei companii din ultimii 20 de ani. În cadrul acestui program s-a decis şi închiderea centrului de cercetare-dezvoltare de la Cluj, unde lucrează 120 de persoane. Fabrica de telefoane mobile, care funcţionează în parcul industrial Nokia III din comuna Jucu, nu va fi afectată de acest program, spun reprezentanţii Nokia. Vezi detalii despre concedieri.

Comenteaza