Virgil Popescu, despre furnizorii de energie care au trimis facturi fără compensare: Își bat joc de oameni

Virgil Popescu, despre  furnizorii de energie care au trimis facturi fără compensare: Își bat joc de oameni
| Foto: Colaj - www.romaniatv.net

Furnizorii au greșit pentru că au emis facturi la energie electrică și gaz fără compensare sau fără plafonare, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta le-a cerut furnizorilor să trimită facturi corecte către consumatori.

Chiar ministrul Energiei a primit o factură necompensată. Acesta a declarat la Realitatea Plus că sunt furnizori care nu facturează corect, încasează mai mulți bani, apoi stornează facturile. Furnizorii de energie au dat vina pe faptul că a trebuit să-și adapteze programele informatice, însă ministrul consideră că acestea sunt pretexte.

"Fac un apel către toți furnizorii să-și revină și să dea drumul la facturile corectate la absolut toți oamenii”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

„Oamenii au nevoie de bani. Nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Este suficient, este gata, ajunge. Trebuie să înceapă să-și facă treaba dacă n-au făcut-o până acum. În statul acesta există mai multe organe de control.

Există Protecția Consumatorului care a acționat foarte repede, există Autoritatea de Reglementare în Energie, care ar trebui și ea să demareze un control, există Consiliul Concurenței pentru lucruri mai mari, dacă sunt înțelegeri de tip cartel și evident, există și Antifrauda, care și ea este într-un control tematic absolut pe toată energia și așteptăm să vedem rezultate.

Eu cred că absolut toți toate instituțiile statului trebuie să lucreze mână în mână, împreună și cu noi, cu Ministerul Energiei, cu guvernul, în așa fel încât să se pună o dată ordine în această în această piață a energiei, în această facturare”, a spus Popescu.

„Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva așa intenționat ca să își bată joc de oameni. Să știți că seara stau să mă gândesc... Oare ce o fi așa greu să emiți facturi cum trebuie?”, a adăugat el.

loading...
Comenteaza