Volkswagen pleacă din Rusia. Gigantul auto negociază vânzarea fabricii

Volkswagen pleacă din Rusia. Gigantul auto negociază vânzarea fabricii

Volkswagen negociază vânzarea fabricii sale din Kaluga, Rusia, la un an după ce a oprit producţia şi exportul vehiculelor sale din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.
 

„Una dintre opţiuni este să vindem activele Volkswagen Group Rus şi, prin urmare, şi uzina Kaluga, unei terţe părţi”, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al companiei.

„Discuţiile sunt în desfăşurare şi decizia nu a fost încă luată”, s-a mai comunicat. Anterior, postul de ştiri rus RBK dezvăluia, fără nicio confirmare din partea niciunei companii, că grupul rus de dealeri auto Avilon urmărea să cumpere uzina Kaluga.

Acordul era aproape de finalizare. VW a oprit producţia la cele două fabrici ale sale din Rusia în martie 2022 din cauza războiului din Ucraina. Exportul de vehicule în Rusia a fost, de asemenea, oprit pentru toate mărcile grupului.

În mai, grupul s-a retras din producţia de la uzina de asamblare rusă Nijni Novgorod. Acolo se desfăşura producţia în comun cu producătorul auto Gaz, al cărui coproprietar, oligarhul Oleg Deripaska, se află pe listele de sancţiuni în legătură cu războiul.

Firmele occidentale au părăsit Rusia de când Moscova a lansat invazia pe scară largă în Ucraina, în urmă cu un an.

Comenteaza