Video Vom purta obligatoriu măști pe cursele Wizz de Cluj

Vom purta obligatoriu măști pe cursele Wizz de Cluj

Operatorul low-cost Wizz Air a instituit purtarea măștilor pe tot parcursul zborului și a eliminat revistele de la nordul aeronavelor sale. 

Transportatorul aerian a anunțat că din 1 mai va introduce măsuri adiționale de igienă pentru a asigura sănătatea și binele clienților și echipajelor. Acesta implementează noi protocoale în conformitate cu reglementările oficiale pentru a asigura sănătatea pasagerilor și a echipajului și pentru a sprijini distanțarea fizică în timpul îmbarcării, dar și curățenia sporită la bord.

"Ca parte a măsurilor de protecție a sănătății clienților și a echipajului, pasagerii ar trebui să facă check-in și să efectueze orice achiziții de servicii online, cum ar fi plata pentru bagaje suplimentare, pentru a reduce interacțiunea neesențială la aeroport.

Utilizarea punctelor autonome de predare a bagajelor – acolo unde sunt disponibile – și verificarea rapidă de securitate pe aeroporturi sunt recomandate pentru a crește și mai mult distanțarea fizică în etapa premergătoare îmbarcării. În încercarea de a limita răspândirea posibilelor infecții, pasagerii sunt rugați să adopte noile reguli de distanțare fizică atât în timpul îmbarcării, cât și al debarcării.

Deși filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează 99,7% dintre virusurile și bacteriile din aerul din cabină, echipajul, precum și pasagerii vor avea  obligația să poarte măști pe tot parcursul zborului.

Echipajul de cabină va distribui șervețele de igienizare fiecărui pasager, în timp ce eliminarea revistelor de la bord și încurajarea plății cu mijloace contactless în timpul cumpărăturilor la bord sunt măsuri introduse pentru minimizarea contactului fizic.

Pe zborurile unde gradul de încărcare permite, echipajul va supraveghea distanțarea locurilor între pasageri. Wizz Air va continua programul său de curățenie zilnic strict pentru toată flota în exploatare, toate aeronavele fiind dezinfectate peste noapte, în conformitate cu instrucțiunile oficiale" a transmis conducerea Wizz.

„Pe măsură ce primim din ce în ce mai mulți pasageri pe zborurile noastre și extindem operațiunile noastre, măsurile de protecție pe care le implementăm vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile”, a menționat Jozsef Varadi, CEO al Wizz Air.

Compania operează în prezent de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj doar zboruri de linie la Malmo (Suedia), celelalte curse fiind reluate doar din 15 mai încolo, după ridicarea stării de urgență în România.

VEZI Care sunt zborurile blocate până în 14 mai

Comenteaza