Update Video Foto Vrem autostrăzi! Protest generalizat al antreprenorilor din Cluj

Vrem autostrăzi! Protest generalizat al antreprenorilor din Cluj
Consultanții de la Jysk avertizează că rezultatele în construirea de autostrăzi sunt modeste
Vrem autostrăzi! Protest generalizat al antreprenorilor din Cluj
Vrem autostrăzi! Protest generalizat al antreprenorilor din Cluj
Vrem autostrăzi! Protest generalizat al antreprenorilor din Cluj

Oamenii de afaceri clujeni se raliază mișcării “România vrea autostrăzi”. Companii locale cu business-uri de zeci de milioane de euro în țară și în străinătate și cu sute de angajați își vor întrerupe activitatea vineri în semn de protest față de lipsa infrastructurii rutiere în România.

7.000 de firme mobilizate de AROBS la protest

“AROBS Transilvania Software s-a fondat acum aproape 21 de ani. Împreună am crescut ecosistemul IT în Cluj-Napoca, apoi în alte șase comunități din România: Suceava, Iași, Baia Mare, Târgu-Mureș, Arad și bineînțeles București.

Întotdeauna am crezut că fără comunități locale puternice și bine conectate, industria viitorului - ITC - nu are cum să existe. Salut mișcarea “România vrea autostrăzi", iar vineri, 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute vom sista activitatea celor 800 de colegi și colaboratori din toate sediile noastre din România.

Și eu vreau autostrăzi. Și eu vreau o Românie conectată și sigură. Eu provoc să se alăture mișcării lansare de Ștefan Mandachi toți clienții și colaboratorii noștri, cei care conduc cele peste 7.000 de firme românești și internaționale cu care lucrăm care și folosesc produsele și serviciile noastre. Să începem, cu toții, cu aceste 15 minute! Și să nu ne oprim aici!”, a transmis Voicu Oprean, CEO al AROBS.

Grupul clujean are afaceri anuale de 20 de milioane de euro, grupează 800 de angajați și colaboratori, are filiale în Germania, Indonezia, Olanda, Belgia, Ungaria și Luxemburg și a preluat companiile Skyshield și SAS Grup.

Proiecte pe fonduri europene, blocate timp de 15 minute

Goodwill Consulting Cluj, cea mai mare companie de consultanță pentru fonduri europene din România, va bloca activitatea în toate cele birouri ale sale din țară.

“Prin suspendarea activităţii în data de 15 martie, ora 15:00, echipa Goodwill se alătură protestului inedit “România vrea autostrăzi” şi atrage atenţia asupra rezultatelor modeste la capitolul autostrăzilor construite de la aderarea din 2007 până în prezent.

Cinci birouri din ţară, peste 100 de colegi se vor opri din activitate 15 minute. Implică-te şi tu!”, îndeamnă Peter Nagy-Imecs, fondatorul Goodwill Consulting. Compania clujeană de consultanță are în portofoliu proiecte pe fonduri europene de 200 de milioane de euro și peste 100 de consultanți în toată țara.

Protest şi la PitechPlus. 300 de angajaţi sistează activitatea

O altă companie de IT din Cluj-Napoca, PitechPlus, fondată în urmă cu 13 ani, se alătură protestului iniţiat de Ştefan Mandachi, urmând să sisteze activitatea celor 300 de angajaţi din cele două sedii din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş ”pentru că evoluţia tehnologică este direct proporţională cu dezvoltarea infrastructurii, iar dezvoltarea necesită implicare”.

„În decursul a celor peste 10 ani petrecuţi în Franţa am ştiut întotdeauna că o să revin în România. Nu a fost o decizie, a fost doar un obiectiv pe care mi l-am setat şi pe care l-am respectat. PitechPlus este o companie fondată 100% cu capital românesc şi vom face tot ce putem pentru a ajuta la dezvoltarea României”, a anunţat pe Facebook şi Bogdan Herea, CEO PitechPlus.

Mișcare propagată la nivel național

Antreprenorii Adrian Mărginean (Cluj), Daniel Costaș (Oradea), Dumitru Bălan (Botoșani), parteneri ai grupului Elvila, au fost menționați în demersul fondatorului companiei de producție de mobilier, care își va întrerupe activitatea timp de un sfert de oră.

„Grupul de firme Elvila, cu un număr de 1.000 de angajaţi, răspunde provocării lansate de antreprenorul Ştefan Mandachi şi va opri lucrul în 15 martie", a precizat Viorel Cataramă.

Cafea și limonadă din partea casei

Teodor Negrea, antreprenor în industria ospitalității și organizator de evenimente, se va ralia inițiativei venite din Moldova: rețeaua Form va suspenda activitatea în toate locațiile, inclusiv vânzarea de bilete pe internet. “Visul lui Ștefan Mandachi,

“România vrea autostrăzi”, este și al nostru, al tuturor. Pentru că și noi suntem vinovați. Noi și toți românii care circulă indiferenți pe marginea gropii. Nu mai stăm tăcuți!

În 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15:00, suspendăm orice fel de activitate în familia Form - Form Space, Form Cafe, SubForm & Stories by Form (inclusiv vânzarea biletelor online). O să ne bucurăm unii de alții, la soare, în fața cafenelei din Piața Unirii. Stai și tu cu noi 15 minute și apoi intrăm la o cafea sau limonadă din partea casei.

Dacă eşti profesor, lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză!  Dacă eşti zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute!  Dacă eşti şofer, opreşte maşina 15 minute pe avarii! Dacă ești antreprenor, ieși la un teambuilding de 15 minute cu toți angajații tăi! Dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute!”, îndeamnă Teodor Negrea.

Nu se lucrează la Jysk

Activitatea în comerțul clujean va fi și ea afectată: magazinul Jysk și-a anunțat participarea la protest. Timp de 15 minute, cei peste 800 de angajați din România își vor întrerupe activitatea. Acțiunea vizează cele 73 de magazine din țară, departamentul de Customer Service și sediul central din București.

“Existența autostrăzilor care să lege orașe cheie ale țării, precum și țara noastră de restul Europei este o chestiune din ce în ce mai stringentă. Pentru un retailer, autostrăzile înseamnă un timp de livrare mai scurt, costuri de transport mai mici, un impact mai mic asupra mediului și drumuri făcute în siguranță. Atunci când toate regiunile țării vor fi conectate prin autostrăzi, clienții noștri își vor primi produsele mai repede, cu un cost de livrare mai mic.

Fiecare persoană care locuiește în România este afectată de faptul că nu avem autostrăzi, fie că pleacă în vacanță cu mașina și petrece pe drum mult mai multe ore decât este necesar, fie că așteaptă un colet care trebuie livrat din alt capăt al țării sau pur și simplu plătește mai mult pe un produs, pentru că prețul de la raft reflectă și prețul transportului”, a declarat Alex Bratu, country manager al JYSK România și Bulgaria.   

Va fi inaugurat "Monumentul autostrăzii"

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a anunțat că a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. Într-un videoclip postat pe YouTube, el spune că a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând 500.000 km în 15 ani, de când are permis de conducere, dar şi că în ultimii 30 de ani pe şoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populaţiei unui oraș ca Alba Iulia.

„Monumentul autostrăzii“ va fi inaugurat în 15 martie, ca formă de protest faţă de faptul că acestei regiuni a ţării îi lipseşte infrastructura rutieră. Mandachi a anunţat că la ora inaugurării va suspenda timp de 15 minute activitatea restaurantelor şi hotelurilor pe care le administrează şi a provocat mai mulți oameni de afaceri să i se alăture. Fiecare susţinător nou este încurajat să provoace  alte trei persoane.

Comenteaza