Wizz Air renunţă la cursa Cluj - Budapesta, anunţată în februarie

Wizz Air renunţă la cursa Cluj - Budapesta, anunţată în februarie
Compania aeriană low-cost Wizz Air renunţă la preconizata cursă aeriană între Cluj-Napoca şi Budapesta, unde primele curse erau programate pentru 3 aprilie.

Până recent, conexiunea Clujului cu Budapesta era asigurată de compania Malev, prin două curse zilnice, dar între timp compania ungară a falimentat. "Cursele Cluj - Budapesta au dispărut, motiv pentru care anunţul Wizz Air de a acoperi această rută a fost foarte bine primit la Cluj acum o lună de zile", a explicat preşedintele TNL Cluj, Ioan Bâldea.

El spune că, în condiţiile în care şi TAROM a renunţat la cursa spre Frankfurt din 25 martie, situaţia "ridică puternice semne de întrebare cu privire la managementul aeroportului clujean". Vezi aici detalii despre intenţia anunţată a WizzAir

Reprezentanţii Wizz Air au confirmat decizia, dar au adăugat că informaţiile oficiale vor fi precizate într-un comunicat de presă care va fi remis în această după-masă.

"În ritmul acesta, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, va deveni în curând doar un simplu aeroport de importanţa locală scăzută, fără curse externe, fără legături cu marile noduri aeriene ale Europei, de unde se vor opera curse interne, precum în anii '60. Managementul defectuos scade nivelul de atractivitate al aeroportului clujean, ceea ce va duce la neîndeplinire obiectivului minim, de 1.000.000 de călători anual. Chiar dacă este recesiune economică, majoritatea aeroporturilor din ţară au înregistrat în anul 2011 creşteri a volumului de călători, cu excepţia Clujului şi a Sibiului", mai arată Bâldea.

UPDATE 14:44 Informaţia a fost confirmată de Wizz Air. "Ca urmare a necesităţilor în ceea ce priveşte utilizarea capacităţii, am hotărât să deservim rutele mai frecvente, astfel că am decis închiderea rutei Cluj-Napoca - Budapesta. Această decizie urmează preferinţelor pasagerilor", a spus directorul de comunicare al Wizz Air, Balazs Varro.

 

 

Comenteaza