WizzAir va taxa trollerele aduse în avioane de pasageri: vor costa 10 euro pe călătorie

WizzAir va taxa trollerele aduse în avioane de pasageri: vor costa 10 euro pe călătorie
Bagajele de mână ale turiştilor care circulă cu compania aeriană low-cost WizzAir vor costa, de acum, zece euro, dacă dimensiunile depăşesc standardele anunţate azi de companie. În acest caz se află trollerele, în vreme ce rucsacii vor fi transportaţi în continuare gratuit.

Noua politică a bagajelor de cabină ale companiei, care are o bază operaţională şi la Cluj, va fi testată din 1 august pe zborul Londra Luton - Katowice, cu intenţia de a fi extinsă pe toate zborurile. Compania spune că noua politică va îmbunătăţi "performanţele de punctualite şi experienţa pasagerilor".

Testul va fi iniţiat începând de luna viitoare pe toate zborurile de la Londra Luton spre Katowice şi retur şi răspunde unei probleme aflate în creştere pentru zborurile scurte, şi anume că spaţiul limitat de la bordul aeronavelor reduce confortul din timpul îmbarcării, când prea multe bagaje de mână sunt aduse în cabină, arată compania. "Bagajele sunt descărcate frecvent de către membrii echipajului, cauzând de cele mai multe ori întârzieri. Pentru a îmbunătăţi performanţele de punctualitate şi pentru a reduce disconfortul pasagerilor, în mod special al celor care călătoresc cu copii sau al vârstinicilor, pasagerilor li se sugerează să aibă bagaje mai mici", precizează un comunicat al companiei.

Din 9 iulie, pasagerii care vor rezerva locuri pe ruta aflată în test şi vor călători după 1 august, pot avea un bagaj mic de cabină sau pot plăti 10 euro pentru a transporta un bagaj mare. Cei care vor alege să plătească pentru un bagaj mare de cabină vor beneficia de îmbarcare prioritară după pasagerii care au prioritate, cum ar fi mamele cu copii, pentru a garanta spaţiu în compartimentele de depozitare. Bagajul opţional de cală continuă să fie disponibil tuturor pasagerilor.

Wizz Air consideră că acest test va reduce aglomerarea din timpul îmbarcării şi va îmbunătăţi performanţele de punctualitate şi va rezulta într-o experienţă de călătorie mult mai bună. Perioada de test este planificată să se încheie la sfărşitul lunii august. "Cu toate acestea, dacă rezultatele nu vor fi concludente, această perioadă poate fi extinsă. Dacă perioada de test se dovedeşte un succes, politica bagajului de cabină va fi extinsă pe toată reţeaua Wizz Air", subliniază compania.

"Considerăm că o taxă 10 de euro pentru bagajele mari de cabină va încuraja cea mai mare parte dintre pasageri să călătorească doar cu un bagaj mic de cabină, care poate fi aşezat sub scaunul din faţă. Acest lucru va crea din procedurile de îmbarcare o experienţă mult mai plăcută, fără disconfortul culoarelor aglomerate, prin supraaglomerarea spaţiului redus de depozitare şi fără întârzirile constante pentru debarcarea bagajelor în exces. Mai puţină greutate la bord va rezulta şi în mai puţin combustibil folosit, reducând costurile şi protejând mediul înconjurător. Sperăm că pasagerii se vor bucura de aceste beneficii în timpul perioadei de test pe ruta Londra Luton - Katowice. Dacă testul se dovedeşte de succes, vom extinde noua politică a bagajului de cabină şi beneficiile sale din timpul îmbarcării pe toate cele 244 de rute, din 28 de ţări", a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air.

WizzAir zboară de la Cluj spre Barcelona, Dortmund, Forli, Londra, Madrid, Milano, Palma de Mallorca, Paris, Roma, Valencia, Veneţia şi Zaragoza.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Etichete
Comenteaza
loading...