Zilele libere legale care pică în weekend ar putea fi recuperate în timpul săptămânii

Zilele libere legale care pică în weekend ar putea fi recuperate în timpul săptămânii

Anul acesta, românii beneficiează de 15 zile libere legale, din care 9 sunt în timpul săptămânii, iar 6 pică în weekend. 

Potrivit unui proiect de lege propus de mai mulți parlamentari, zilele libere legale care pică în weekend ar putea fi recuperate în timpul săptămânii. 

Antreprenorii care au firme mici nu văd cu ochi buni propunerea, însă experții în resurse umane spun totuși că o astfel de inițiativă legislativă nu ar trebui să aibă un impact atât de mare asupra firmelor.

„Cu siguranță fiecare își va găsi o modalitate de lucru, astfel încât să strecoare o zi în plus liberă pe săptămână care în mod normal ar fi picat în weekend. Însă nu cred că impactul va fi diferit la nivel de mărime a organizației”, spune Corina Diaconu, expert în resurse umane.

Deși în fiecare an avem dreptul la aceste zile libere, nu beneficiem de ele în fiecare an la fel - din cele 15 zile libere de anul acesta, 6 pică în weekend.

Angajații români au cele mai puține zile libere din Uniunea Europeană, 15, față de spaniolii care au 37 de zile libere de la stat, iar elveţienii 28, la fel ca britanicii, olandezii, germanii şi portughezii.

Comenteaza