Zonele cu dinamica imobiliară cea mai mare: Cluj, București, Timișoara

Zonele cu dinamica imobiliară cea mai mare: Cluj, București, Timișoara

Principalele oraşe care vor cunoaşte o dinamică deosebită în ceea ce priveşte tranzacţiile imobiliare, în următoarea perioadă, sunt Cluj, Bucureşti şi Timişoara, acestea având potenţial de dezvoltare economică şi imobiliară. 

"Cele mai multe intermedieri în primul semestru al anului au avut loc în Bucureşti, Cluj şi Braşov, aceste pieţe având un potenţial crescut în domeniul imobiliar. În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidenţial a fost de 72%, urmate de cele comerciale (11%), industriale (9%) şi terenuri (8%). În total, în perioada menţionată, birourile RE/MAX au intermediat 84% vânzări şi 16% închirieri", relevă un raport al rețelei imobiliare.

RE/MAX România a înregistrat o creştere de 35% a încasărilor, în primele şase luni ale anului curent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Conducerea agenției estimează până la finalul anului afaceri de până la 2,8 milioane de euro, în creştere cu 40% comparativ cu rezultatele de anul trecut.

Agenţia a intermediat, în primul semestru din 2018, 1.000 de tranzacţii imobiliare, în valoare de 40 de milioane de euro, în creştere comparativ cu perioada similară din 2017. Valoarea comisioanelor totale încasate din intermedierile imobiliare în semestrul întâi din 2018, este cu 35% mai mare, comparativ cu acelaşi interval din anul precedent.

Comenteaza