Anul Renaşterii Europene a adus la Cluj unul dintre cele mai frumoase festivaluri, dacă nu cel mai frumos, din ultimii ani.
De obicei informată şi perspicace, revista „The Economist” a publicat, în 23 octombrie 2008, un penetrant articol privind efectele crizei financiare asupra economiilor est-europene.
Nu sunt misogin. Sunt personalităţi feminine care merită nu doar admirate, ci şi apreciate şi, fără îndoială, trebuie să fie prezente într-un viitor Parlament sau într-un viitor Executiv.
Am citit cu mare atenţie discursul preşedintelui USA, chiar dacă majoritatea celor care “îşi dau cu părerea” despre acesta, despre discursurile şi campania lui cred că Obama nu este decât un “produs” al unei echipe de experţi în comunicare,care nu face altceva decât să respecte un scenariu dinainte construit şi să citească ceea ce îi scriu alţii.
Legea votului uninominal a fost de foarte multe ori criticată, mai ales pentru că ar permite “maneliştilor” să intre în forul legislativ al ţării.
Niciodată, instituţiile statului român nu au fost mai lipsite de personalitate proprie ca până acum.
Nu voi înţelege niciodată de ce îşi bat singuri cuie în talpă cei din Primărie. Pur şi simplu, mi-e imposibil să înţeleg.
Ieri, colegul meu de rubrică, un tânăr jurnalist de excepţie, a scris un editorial pe o temă gravă, cea a disoluţiei statului român, a dezinstituţionalizării.
Săptămâna aceasta a fost dominată, pentru mine, nu de campania electorală, relativ ternă, ci de subiecte culinare, care mi-au readus în minte că uităm prea des să ne delectăm papilele gustative cu mâncăruri de calitate.