În oricare dintre regimurile politice democratice, alegerile pentru forurile de decizie politică sunt considerate un moment semnificativ pentru problemele cu care se confruntă o societate dată, pentru capacitatea ei de a le reflecta în programe apte să le soluţioneze la cei mai buni parametri.
Cetăţuia va intra în dialog cu oraşul de peste Someş doar după 1735, deci după ce Cetatea austriacă (ce va reboteza această culme estică a Dealului Hoia) va deveni o prezenţă demnă de atenţia comunităţii, chiar dacă nu se va putea lăuda cu nici o confruntare militară...
De această dată, macaronarii au făcut-o lată! Propun- nici mai mult, nici mai puţin- decât boicot total asupra produselor şi restaurantelor italieneşti!
Televiziunea publică a anunţat, laconic, cu o seară înainte: “Astăzi, 20 mai, Corneliu Coposu ar fi împlinit 95 de ani".
Printr-o bizară operaţie de lobotomie, candidaţii la diverse demnităţi publice eligibile se transformă într-un fel special de maimuţoi de fiecare dată când sunt lansaţi la apă în cursa pentru voturi.
Având în vedere că şi noi suntem Clujul, cu siguranţă raspunsul este DA la ambele întrebari. Firma Planwerk şi arhitectul Eugen Panescu jr. sunt doar unii dintre abonaţii ultimilor ani la lucrările Primăriei Cluj-Napoca.
Şi care continuă, din păcate, să fraierească administraţia locală clujeană care îi are acum în frunte pe primarul Sorin Apostu şi viceprimarii Laszlo Attila şi Radu Moisin.
Criza începută în 2008 îi pretinde celui care o cercetează să facă efortul de a se plasa ipotetic în situaţii tipice.
Există cel puţin un motiv pentru care azi românii sunt fericiţi: încă nu s-a câştigat potul cel mare la Loterie.