UBB, în continuare o universitate cu “Grad de Încredere Ridicat"

UBB, în continuare o universitate cu “Grad de Încredere Ridicat
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi-a menţinut calificativul “Grad de Încredere Ridicat", acordat de Consiliul Naţional ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) în urma evaluării externe periodice a calităţii academice, defăşurată în decembrie 2014.

Calificativul reprezintă cea mai înaltă calificare pe care o acordă ARACIS unei instituţii din sistemul universitar autohton în materia calităţii învăţământului superior.

Stabilirea gradului de credibilitate este o apreciere cu un anumit nivel de relativitate. Atunci când echipa de evaluare apreciază pe baza documentelor de evidenţă ale instituţiei şi a constatărilor din timpul vizitei că instituţia asigură corespunzător condiţiile de calitate şi standardele şi, în acest temei, creează condiţii şi pentru asigurarea viitoare a calităţii, se acordă calificativul „grad de încredere ridicat".

Constatările evaluării externe a calităţii academice s-au concretizat într-un Raport de evaluare instituţională al Agenţiei. Concluziile acestui raport reprezintă evaluarea finală în legătură cu credibilitatea care poate fi acordată managementului instituţiei în materie de asigurare a calităţii programelor de studii şi de respectare a standardelor academice de acordare a diplomelor de absolvire.

Concluziile se bazează pe o serie de constatări ale evaluării, precum măsura în care a fost asigurată calitatea, luând în considerare situaţia reală observată în timpul vizitei de evaluare, contextul/condiţiile şi misiunea instituţiei.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza