221 de elevi, premiaţi la Gala Excelenţei Clujene 2016

221 de elevi, premiaţi la Gala Excelenţei Clujene 2016
Premiul de excelenţă în educaţie pentru anul şcolar 2015-2016 a fost câştigat de studentul Nechita Sebastian, fost elev al Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca.

Elevii clujeni au primit distincţia ,,Excelenţă în educaţie" într-o gală festivă, unde au fost onoraţi cu prezenţa de mitropolitul Clujului Andrei, de prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, de rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole, Cornel Cătoi, iar din partea Eparhiei de Cluj-Gherla, de preotul Marius Grigore Furtună. Partenerul evenimentului, Consiliul Județean (CJ) Cluj, a fost reprezentat de vicepreședintele Marius Mânzat.

Elevii au urcat rând pe rând pe scenă pentru a-şi ridica diplomele şi premiile în bani asigurate de CJ Cluj - 30 de tineri care au obţinut premii internaţionale şi care au activat în loturile naţionale, 44 cu premii I, 35 cu premii II, 39 cu premii III, iar 55 au obţinut menţiuni şi 17 medalii.

Premiul de excelenţă în educaţie se acordă în fiecare an celui mai merituos dintre elevi. Nechita Sebastian a reuşit în anul şcolar 2015-2016, ca elev în clasa a XII-a al Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu Cluj-Napoca, să obţină nu mai puţin de patru premii naţionale şi internaţionale dintre care cea mai înaltă distincţie a fost medalia de bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Într-un moment aparte, au fost premiaţi şi cei 6 elevi clujeni care au reuşit performanţa de a obţine media 10 la examenele naţionale din vara lui 2016, conform ordinului de ministru privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10.

Premiile le-au fost înmânate elevilor de prefectul Gheorghe Vuşcan, respectiv de inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. Cu media 10 la evaluarea naţională au fost felicitaţi elevii Maria Moldovan şi Meda Cristina Titu de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca, respectiv Ionuţ Florin Bratu şi Ioana Venţel de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu Turda, iar cu media 10 la bacalaureat au fost premiaţi Raul Bogdan Oltean, absolvent al Colegiului Naţional George Bariţiu şi Radu Andreescu, absolvent al Liceului Teoretic Onisifor Ghibu.

În 5 octombrie, odată cu "Zilei educaţiei", ISJ îşi va îndrepta aprecierea către profesorii clujeni care au pregătit aceşti elevi de excepţie - aproape 200 de profesori dedicaţi vor fi prezenţi la momentul festiv ce le este dedicat.

Evenimentul "Gala excelenţei în educaţie", deja de tradiție, își propune nu numai să stimuleze performanța școlară prin premiile financiare obținute prin colaborarea ISJ cu CJ, ci și să transmită public un mesaj de valorizare a învățământului și în special a celor dedicați lui, care fac performanță anual.

Comenteaza