3 din 4 absolvenţi de liceu au luat note sub 6 la "Bac"-ul de toamnă în Cluj VIDEO

3 din 4 absolvenţi de liceu au luat note sub 6 la
Sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-a lăsat cu note mici pentru absolvenţii de liceu. Aproximativ 70% dintre cei care au susţinut Bac-ul în judeţul Cluj au obţinut medii sub 6, ceea ce nu le-a permis să promoveze examenul maturităţii. Pentru că au fost foarte multe note cuprinse între 5 şi 6, unora dintre elevi le-ar putea surâde norocul după contestaţii.

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Cam asta s-ar putea spune despre examenul de toamnă al Bacalaureatului, pe care cei mai mulţi dintre candidaţi nu au fost în stare să îl depăşească.

Pe liste au fost însă şi elevi mai norocoşi.

Chiar dacă mulţi tineri au reuşit să obţină nota cinci la probele scrise ale bacalaureatului, nu înseamnă că au şi fost declaraţi admişi.

Cei nemulţumiţi de note au avut la dispoziţie patru ore să depună contestaţii. După corectarea acestora, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului ar mai putea creşte, susţin reprezentanţii inspectoratului Şcolar.

"Ca să fim corecţi rezultatele sunt mai bune decât cele de anul trecut", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "Dacă le luăm împreună cu cele de sesiunea trecută procentul depăşeşte 80% pentru generaţia 2013. Este un procent corect şi care arată nivelul de pregătire al copiilor la momentul în care au dat examenul".

Rezultatele finale ale Bacalaureatului de toamnă vor fi afişate în 5 septembrie, după corectarea contestaţiilor.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: F. Dan/C. Rus

 

Comenteaza