4.923 de elevi au susținut evaluarea națională la Cluj. Un elev, eliminat pentru fraudă

4.923 de elevi au susținut evaluarea națională la Cluj. Un elev, eliminat pentru fraudă

4.923 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj s-au prezentat la proba scrisă la limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională.

Din cei 5.248 de elevi care s-au înscris la Cluj pentru examenul de Evaluarea Națională, sesiunea 2-27 iunie, 325 de elevi nu s-au prezentat la examen, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Potrivit reprezentanților IȘJ Cluj, în județ nu s-au înregistrat situații în care elevii să fi avut temperatura peste 37,5 grade și nici situații în care să se desfășoare această probă cu subiecte de rezervă.

Totuși, la nivelul județului Cluj a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă un candidat, lucrarea acestuia fiind notată cu 1 (unu).

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

„În județul Cluj nu au fost impedimente de ordin tehnic (alimentare cu energie electrică, conexiune la internet etc.), toate problemele generate de intemperiile de la sfârșit de săptămână fiind soluționate în cel mai scurt timp. S-a respectat Procedura Specială cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii/candidații care se află în situații speciale, în județul Cluj fiind 30 de elevi cu tulburări speciale de învățare, 15 elevi din învățământul special și 4 elevi internați în spital, care au beneficiat de aprobarea unor măsuri suplimentare, în condițiile metodologiei ( prelungirea timpului de redactare a lucrării, prezența profesorilor din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj în centrele de examen). Le mulțumesc tuturor colegilor, cadre didactice, pentru implicarea în organizarea și desfășurarea primei probe din cadrul examenului de Evaluare Națională și le solicit să dea dovadă, în continuare, de responsabilitate și să manifeste înțelegere și sprijin emoțional pentru elevi și părinții lor în această perioadă ”, a declarat inspectorul școlar general, Marinela Marc.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie 2020 (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie 2020, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. 638 de elevi din județ vor susține această ultimă probă: 87 de elevi la limba germană și 551 de elevi la limba maghiară.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse, atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie 2020 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie 2020 (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Pentru depunerea contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit, electronic, și o declarație-tip, în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Candidații fiind minori, declarația-tip va fi semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie 2020.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza