80.000 de euro, strânşi pentru a ajuta elevii din zona rurală să meargă la liceu

80.000 de euro, strânşi pentru a ajuta elevii din zona rurală să meargă la liceu
120 de elevi cu o situație materială precară din zona rurală vor merge la liceu pentru încă un an, în urma campaniei de strângere de fonduri „Vreau în clasa a noua”, organizată de World Vision România.

Desfășurată în luna octombrie, iniţiativa a presupus amplasarea de urne de donaţii în toate restaurantele din ţară ale trei companii din sectorul fast-food, unde persoanele interesate puteau să contribuie cu orice sumă, fără să fie nevoite să achiziționeze produse.

Campania a captat atenţia românilor, astfel că la final s-a strâns suma de 80.000 de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru a ajuta 120 de elevi cu o situație materială precară din zona rurală din județele Dolj, Ialomița, Vâlcea, Cluj, Iași și Vaslui să îşi continue studiile liceale.

„Rolul educației este esențial atât pentru dezvoltarea personală a fiecărui copil, dar și pentru progresul societății românești. De-a lungul timpului ne-am dat seama că din mediul rural provin copii cu multă inițiativă, care vor să își depășească starea materială și să își îmbunătățească viitorul", a declarat Mark Hilton, Franchise Business Consultant în cadrul companiilor implicate.

Copiii din program au fost selectaţi în funcţie de situaţia financiară a familiei din care provin, de rezultatele şcolare şi de dorinţa lor de a merge la şcoală. În timpul liceului, aceştia vor beneficia de un sprijin lunar în valoare de 250 de lei care să le acopere cheltuielile necesare pentru școală și să le ofere acces la activități educative și de socializare. De asemenea, au parte de o tabără de vară, consiliere individuală, sprijin în vederea integrării în noul mediu școlar și orientare în carieră.

Comenteaza