854 de elevi clujeni, premiaţi în cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!”

854 de elevi clujeni, premiaţi în cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!”
854 de elevi au fost premiaţi la cea de a treia ediţie a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România “Şi eu trăiesc sănătos!” (SETS).

Elevii, membri ai celor nouă "Cluburi SETS de Mişcare şi Distracţie" care activează în Cluj-Napoca au fost răsplătiţi cu premii împreună cu cadrele lor didactice coordonatoare de către voluntarii Fundației PRAIS. 

"Suntem impresionaţi de dedicaţia cu care elevii şi coordonatorii lor, cadrele didactice clujene, participă voluntar pentru al treilea an consecutiv la activităţile din cadrul SETS, precum şi la demersul nostru comun de prevenire a obezităţii infantile. Clujul este deja un important oraş SETS şi un promotor al stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România! Mulţumim tuturor partenerilor noştri locali şi naţionali care au ales să sprijine această cauză socială importantă", a declarat Silvia Bucur, iniţiatoarea mişcării SETS.

Premiul de Excelenţă pentru cel mai activ club a fost adjudecat în acest an de către Clubul "Eroii Sportivi" de la Şcoala Gimnazială Alexandru Vaida Voevod, coordonat de doamna învăţătoare Nagy Rozalia Monica. Cei 88 de membri ai clubului au înscris pe portalul mişcării un total de 67 de activităţi fizice.

Premiul de Excelenţă pentru cel mai mare număr de membrii înscrişi a fost atribuit Clubului  "Micii Hercules" de la Şcoala Gimnazială Ion Creangă, cu  190 de membri, care a înscris 40 de activităţi, iar cel de Excelenţă pentru cel mai bun nou club-a revenit Clubului "Piticii Voinici" de la Liceul Tehnologic Special pentru deficienţi de auz (36 de membri, 36 de activităţi).

Premiul I a fost acordat Clubului "Strugurii vedetă" de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu (134 de membri, 19 activităţi). Pe locul II s-a clasat Clubul "Campionii mişcării" de la Liceul Teoretic Lucian Blaga (100 de membri şi 55 de activităţi efectuate), în timp ce Clubul "Merişarii pe bicicletă" de la Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi a câştigat locul III (140 de membri, 10 activităţi).

Alte trei cluburi SETS au primit premii de merit: Clubul "Super Sănătoşii" de la Colegiul Tehnic Ana Aslan (56 de membri, 9 activităţi), Clubul "Scăpărici pentru mari şi mici" de la Şcoala Gimnazială Emil Isac (32 de membri, 3 activităţi) şi Clubul "Forţa vie" de la Colegiul Naţional Pedagogic Gheorghe Lazăr (72 de membri, 3 activităţi).

Cluburile de Mişcare şi Distracţie sunt organizate voluntar, în fiecare an, de către elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din şcolile unde ei studiază. Atât ele, cât și toate acţiunile organizate în cadrul acestora pe parcursul anului școlar sunt înscrise pe platforma online a SETS, intrând astfel automat în competiţia finală.

În cei patru ani de derulare a programului, la nivel naţional s-au înscris voluntar în cele 344 de cluburi SETS un număr record de peste 13.355 de elevi, desfăşurând 5.800 de activităţi fizice, esențiale în asociere cu o alimentaţie echilibrată, în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network - EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii. 

Comenteaza