A fost modificat formularul pentru părinți, prin care își dau acordul să le fie testat copilul la școală

A fost modificat formularul pentru părinți, prin care își dau acordul să le fie testat copilul la școală

Formularul pentru părinți, prin care își pot da acordul să fie testat copilul la școală, a fost modificat. Nicio schimbare de fond, ci doar eliminarea siglei Ministerului Educației și includerea declarației de prelucrare a datelor.

A fost modificat formularul pentru părinți, prin care își dau acordul să le fie testat copilul la școală

Ministerul Sănătății a modificat formularul pentru părinți, prin care aceștia pot exprima consimțământul de testare a copilului lor cu teste antigen rapide în școală, potrivit documentului publicat duminică seara la ora 23:00, cu doar o oră înainte să înceapă prima zi de școală din Semestrul al II-lea.

Documentul prevede faptul că părintele își exprimă acordul ca elevul să fie testat în prezența ori în absența sa, exact ca precedentul document.

Conținutul formularului:
 ”Îmi exprim consimțământul pentru testarea antigen rapidă a copilului meu de către personalul medical, în condițiile în care prezintă simptome sugestive COVID-19 sau a fost în contact cu o persoană confirmată pozitiv COVID-19,
doar în prezența părintelui/tutorelui legal
în absența părintelui/tutorelui legal, la recomandarea personalului medical"

Până aici formularul retras și cel actual sunt identice. Noutatea este că declarația pentru prelucrarea datelor a fost inclusă în acest formular și nu se mai completează separat, în rest, formularul criticat nu a fost modificat cu nimic.

Care este noutatea în acest document?
„Declar prin prezenta că sunt de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor mele cu caracter personal de către cabinetul medical din cadrul unității de învățământ preuniversitar …………………………….. , inclusiv pentru transmiterea datelor la Direcția de Sănătate Publică/Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, rezultate din prezentul consimțământ depus voluntar la unitatea de învățământ.”

Este vorba despre o declarație de prelucrare a datelor, care în formularul precedent era atașată acestuia, pe o foaie separată și care acum a fost inclusă în aceeași pagină. De data aceasta, spre deosebire de precedentul formular retras din folosință cu scandal, pe acesta apare doar sigla Ministerului Sănătății, nu și cea a Ministerului Educației, anunţă edupedu.ro. Formularul poate fi descărcat în format pdf.

 

Comenteaza