A ÎNCEPUT ŞCOALA: Cursuri de după-amiază, pentru elevii liceului "Avram Iancu"

A ÎNCEPUT ŞCOALA: Cursuri de după-amiază, pentru elevii liceului
Avântul din prima zi de şcoală a elevilor de clasele I-III ai Liceului Teoretic "Avram Iancu" a fost curmat de o veste mai puţin plăcută: din cauza lipsei de spaţiu, vor trebui să meargă la şcoală de după-masa.

Măsura a fost luată de conducerea liceului din cauza creşterii numărului de elevi, fapt ce a dus la supra-aglomerarea spaţiului disponibil. Aceasta a fost anunţată în timpul festivităţii de deschidere a noului an şcolar, după repartizarea pe săli a claselor.

"Numărul elevilor a crescut atât solicitărilor pentru clasele pregătitoare, cât şi a celor care au ales să se transfere aici. Avem în derulare, împreună cu Primăria, un proiect de mansardare a instituţiei, însă până se realizează elevii din clasa întâi, a doua şi a treia vor avea orele de după-masa", a declarat Alina Negru, directoarea liceului.

Dacă pe elevi nu i-a afectat prea tare, situaţia nu a fost deloc pe placul părinţilor, care însă s-au resemnat, chiar dacă pe moment au început să o discute între ei.

"O să le fie greu, nu o să le fie deloc uşor la săracii", a spus un domn de 40 de ani, tatăl unui elev în clasa a II-a. "Cum să fie? Nu ne convine, dar nu facem noi regulile, şcoala le face, trebuie să ne adaptăm situaţiei, nu avem ce face", a declarat mama unei fetiţe din clasa I."Nu am o părere bună, dar acum ce putem face? Nu avem de ales", a adăugat tatăl unui băiat de clasa a III-a.

La Liceul Teoretic "Avram Iancu" sunt înscrişi, în anul şcolar 2014-2015, un număr de 1129 de elevi.

 

Comenteaza