A inceput Festivalul National de Teatru in Limba Engleza pentru Elevi

A inceput Festivalul National de Teatru in Limba Engleza pentru Elevi
Aflat la cea de-a 15-a editie, festivalul, intitulat "Come with us to Dramaland", are loc in perioada 12-14 iunie la Casa Radio.

Cei peste 400 de elevi participanti vor pune in scena 26 de piese de teatru în limba engleza, ce vor fi jurizate de 70 de profesori de limba engleza, specialisti in dramaturgie. 

La sectiunea invatamant primar vor concura patru trupe din Cluj, la nivel gimnazial vor participa 12 trupe din Cluj-Napoca, Dej, Vama, Oradea, Negresti-Oas, Ocna Mures si Targu Mures, in vreme ce la sectiunea liceu vor urca pe scena 10 trupe reprezentand licee din Zalau, Cluj-Napoca, Turda, Ocna Murea si Vaslui. De asemenea, elevii si profesorii indrumatori vor putea participa la trei workshop-uri sustinute de catre Oana Pocan.

Scopul principal al festivalului este valorificarea potentialului artistic, a competentelor lingvistice si dezvoltarea spiritului competitional al elevilor, prin punerea în scena a unor piese de teatru in limba engleza. El urmareste dezvoltarea personalitatii elevilor prin activitati interpretative, incurajarea climatului si atitudinii creatoare in colectivitatile de elevi, cresterea motivatiei lor in invatarea limbii engleze, respectiv identificarea si afirmarea tinerelor talente, a copiilor cu aptitudini speciale.

De asemenea, prin intermediul lui se deruleaza schimburi de experienta intre trupele de teatru alcatuite din elevi si are loc un transfer cultural intre elevi apartinand unor comunitati diferite. 

Manifestarea cultural-artistica este inscrisa pe lista de proiecte educative ale Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Comenteaza